Leta efter hålen i himlen…..

26 dec kl 18:29, 2011

….. fånga dem och spara dem på en foto bild ! Varmare temperatur idag sedan igår. Nästan 30 grader inne och varmare temperaturer så bra runt 10 grader utomhus på eftermiddagen …. Jag hade tankar om att vintrarna var mycket kallare i det förflutna och det var mer natursnö då som låg på marken i mer tid i vintrar, och att detta med mindre snö och varmare klimat är en del av vad vissa kallar för global uppvärmning av atmosfären och luft i skyn, och en av anledningarna påstås varit diskuterats med några hål i atmosfären i ozonlagret, att en del is på glaciärer och vid polerna smälter lite fortare än tidigare. Förr i tiden kunde vi läsa om istider i gamla tider då det var mycket mer landarea täckt med is i de nordiska delarna av Skandinavien till exempel. Och förmodligen mycket kallare temperatur i större områden. Om dessa relationer om skillnader i områden som täcks med is är korrekta måste något ha hänt relaterade till förändringar i förhållandena inte orsakade av människan, bland annat var det innan många uppfinningar där uppfann som har ansetts vara huvudorsaker till förändringar i värme och globala uppvärmningen till exempel, men åberopas av andra faktorer av förändringar i natur och miljö. Och i någon mening måste det ha varit betydligt svårare och svåra levnadsförhållanden tillbaka i tiden för andra generationer längre tillbaka i tiden, innan 1800-talet och före mycket uppfinningar inom el-och andra grejer, men också andra omständigheter som är svårare idag med mycket utveckling och förändrade levnadsstandard relaterade till förbättrad hushålls miljö och utrustning för hem värme, tvätt och rengörings möjligheter och förbättras i många områden som kläder, skor, mat och vattenförhållanden relaterade till det förflutna. Och jag har tittat på det utrymme men jag har inte sett några hål där den ökade värmen skulle komma in och läcka ut från solen och rymden i luften på himlen. Men jag antar att det utrymme som finns där om det inte är möjligt att se den genom några hål i himlen från jorden utan kikare. Och jag har verkligen haft en del reflektioner om dessa teorier är mycket abstrakta och verkar som mycket dolda mer symboliska idéer och personer som är av uppfattningen att det finns hål i himlen på riktigt måste ha svårt att hitta fysiska bevis för sin teori. Och att en del forskare har överskattat orsakskedjor och betydelse av växthusgasers inverkan på temperatur. Utsläpp av växthusgaser påverkar säkert kvalité och beståndsdelar  på atmosfären, men påverkar den verkligen temperaturen i atmosfären ?  Hur bevisar man en sånn teori på annat sätt än med en hypotetisk skattning att utsläpp utförda av mänskliga aktiviteter påverkar temperatur och global uppvärmning av atmosfär ? Om det inte är så att det är jordens temperatur inuti den och strålning från solens temperatur som ökat några grader som gjort att temperatur i atmosfär har ökat ?? Om det inte är möjligt att sätta hålen i atmosfären på en bild, bild med en virtuell himmels kamera som är !? Vilket skulle vara riktigt och räcka om det skulle vara möjligt att fånga dem för sanna på ett foto bild i stället för måla dem i olja …. Om det skulle vara möjligt att studera och undersöka luften mer noggrant, och om dess innehåll förändringar i himlen? Och vissa personer har uppgivit samt att värme och mängden snö till exempel inte har ökat och förändrats så mycket jämfört med för 100 år sedan till exempel. Vilket verkar ganska svårt att vara av mer empiriskt korrekt yttrande för personer som inte lever för 100 år sedan utan att titta på sparad information från tidigare mätningar. Men det verkar som det blir varmare på dessa geografiska områden på vintrarna speciellt nu till exempel då det var för låt oss säga 30-40 år sedan. Men kanske varningarna om global uppvärmning och ökad värme har andra betydelser samt för personer att bli mer försiktiga när man byter innehåll i vår omgivning? ,,,,,, Och jag har tänkt på, där en del jag skrev om i ett mejl för en tid sedan, som bland andra skäl till exempel att vissa stater att människor har interagerat och orsakade ett allmänt varmare temperatur med användning av fabriker, motorer och andra kemiska produkter, att det kan finnas andra möjliga vetenskapliga förklaringar att det har blivit en ökad värme i atmosfären som har tolkat och på en mer global uppvärmning, kan vara att temperaturen inuti jorden har blivit varmare, samt solen har blivit varmare med små skillnader i till exempel en ökad temperatur inne i närmaste sol som har gjort att temperaturen i solen och ljuset från den blivit varmare …. vilket förmodligen skulle vara fysiskt mätbara och märkbara om jordiska förhållanden under en tidsperiod. Men vi kommer förmodligen inte uppleva under en lång tid ett mer vetenskapligt realistisk utveckling av utforskning av dessa områden med anknytning till globala uppvärmning om temperaturen har ökat inuti jorden och solen. Istället kommer det att släppas en serietidning och en fantasi film om ämnet med en bluff vetenskaplig professor i huvudrollen som vissa kommer att ha åsikt om att vara för mycket av en galen aktör för att vara på riktigt ….. Häromdagen för ett par dagar sedan var det en person som talade om en dokumentär på TV om en idé han hade att hastigheten på ljuset inte är konstant som vissa har förklarat tidigare men varierar. Jag har också läst att det är ämnen som har diskuteras på olika webbsidor, uppges varit föremål för diskussion mellan olika riktningar på webbsidor och forum sedan flera år tillbaka i tiden …….. Och jag tänkte på vad som skulle vara skäl för att, om ljuset har olika hastighet, att ljusets hastighet varierar med anknytning till olika källor och stjärnor, som är av olika intensitet och har kanske olika temperatur som färdas med olika hastighet ….. Om ljuset från olika stjärnor och solar har också olika hastigheter samt olika temperaturer till exempel?

20090331 16:16 (1 GMT)
Taleptox
< +>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.