Om 500 år av förändring och utveckling

25 feb kl 18:56, 2012

Föreställ er samtliga människor som levat i historien !? Enbart idag finns det ca 7 miljarder olika människors synvinkel och sanningar. Den mängd med händelser som inträffat i det förflutna som människor varit med om, som inte finns dokumenterat eller omtalat. Händelser som idag är oomdiskuterade, bortglömda och okända för de flesta som inträffat som bara försvunnit i det förflutnas arkiv. Förr fanns inte internet, datateknik med epost, före 1970 och 80 talet i en bredare basis och för allmänheten. Sedan det blivit mer utav det är det markanta skillnader och det har också möjligheter att kommunicera ökat.  En riktig person! De förändringar och utveckling som hänt och inträffat de senaste 500 åren sedan år 1515 !? Det kommer att bli verkliga förändringar och skillnader i framtiden, i andra generationer och tider. Om 500 år av förändring och utveckling till exempel. Det är en fråga om strävan och utveckling. Jag har inte bett om, och jag behöver inte hjälp eller stöd. Har du någonsin känt riktig skuld? Det verkar som om du är lite oskuldsfull? ….. Försök att diskutera frågor på ett lite mer och bättre civiliserat sätt. Om det har kommit ett mail till dig? Ni verkade förvånad över att ha fått e-post? Har du någonsin frågat om förlåtelse? ……. Om du har bett om förlåtelse för något? Jag tänkte för vad? Ni behöver inte be mig om förlåtelse. Jag förlåter inte. Jag är inte Jesus Kristus och jag letar inte efter en identifikation med honom och jag går inte i hans fotspår. Jag går i mina egna fotspår. Det var Jesus Kristus som förlåter så, som beskrivs i Bibeln, var det skrivet för ca 2000 år sedan. Jag vill inte efterlikna Jesus Kristus. Jag är bara Jesus Kristus skugga. Mycket har hänt sedan dess och det är mycket annorlunda i dag än tidigare, och du kan ha tänkt och tänkt att jag också ser ut som Jesus Kristus? Om det var därför du kan be om förlåtelse? Prata mer om varför du borde inte be om förlåtelse. Upphör att be om förlåtelse. Bli en avslöjare istället. ……. Det gör inget om du har förväxlat mig med Jesus Kristus. Ni är inte ensam om det. Jag har varit med om sånt förut. Det är svårt ibland att hålla reda på alla mängd med information och intryck …. Tänk på att avskaffa dödsstraffet och grymma bestraffnings och tortyr metoder som en fråga om utveckling i samhället. För att stoppa grymma experiment med verkliga människor …. I framtiden senare, när ändringar kommer att göras i andra århundraden om 500 år t.ex., kommer de ytliga begreppen psykopatisk, paranoid, schizofren, och andra begrepp inom psykologi och begrepp inom psykiatri kommer att värderas om på samma sätt som en del idag tolkar begrepp vampyr, varulv, djävulen, änglar, mm …. dvs som produkter av ett imaginärt fantasi fenomen. De begrepp som varit del i ett förgrekande av nationerna. Begreppen kommer försvinna i viktiga offentliga gemensamma sinnen. Jag tror det gäller för begrepp och som en del vältrar sig i och kring som ett koncept som kriminell, stalker, pedofil, kändis och stjärnor också. Det handlar mest om att erkänna en person att se eller känna igen ett namn eller något som är eller har gjorts. Eller av säkerhetsskäl. Det frossas verkligen i ett tydligt sätt i dag i begreppen kriminell, kändis eller stjärna. Går verkliga människor och går omkring och kallar sig själva kriminell? I vad för syfte i sånt fall, som en yrkesidentitet ? Går det att jobba som det ? Vem anställer en person i det syftet på riktigt, inträffar verkligen det ? Vissa kallar andra kriminella i brist på riktiga namn eller identitet eller för att de inte vill nämna dem vid deras riktiga namn. På grund av vad de föreställa sig att de skulle ha gjort. Det finns många webbplatser dedikerade till över de nationella gränserna som frossar i andras liv och relationer. Såg de det som ett jobb som andra jobb att vara författare i en kändis tidning? En gren av journalistik som har ökat i antal än tidigare. Jag undrar var begreppet kriminell kom från? Hur har ett sånt epitet växt fram bland forskare och andra som journalister och personer som jobbar inom rättsväsen t.ex. ?  I en del böcker med bilder av de typer av kriminella utseenden som fanns på biblioteket att låna. dvs personer som ansåg att vissa framträdanden var typiska för folk som kallades kriminella, en del med en speciell typ av form på huvud och ansikte. En rådande uppfattning tycks spridas, av vissa journalister som använder det som exempel, men människor är inte födda till det. Inte en enda verklig människa väljer vem de är födda till. Fast som det verkar som några hade som inställning i det förflutna för att hävda att det var ärftligt ….. Jag tror det var vad personer som sysslade med rasbiologiska studier försökte säga. Har de som ägnade sig åt rasbiologiska studier en sånn framträdande roll och betydelse idag, att de påverkat flera generationer av människor som anammat den sortens föreställningar om andra människor ? Att det skulle finnas en viss sorts människor som sedan födseln är kriminella dels pga av ett visst sorts utseende ? Jag tycker det verkar vara en onyanserad människosyn som hör till andra århundraden och början av 1900 talet. En spridd människosyn som fått ta alltför stor plats i senare generationer. Men den kommer så småningom att ändras och försvinna från allmänt medvetande, och endast bli kvar som en kvarleva från annat århundrade. En illusion och fantasi. Men som en egenskap? Det är inte en nödvändighet att det är en egenskap. vilka är de? ….. Varför skulle du göra samma sak som vissa andra? Jag imiterar inte andra. Det påverkar och det handlar om riktiga människor. vad kommer det ifrån? Vissa människor gillar att göra fara för någon helt godtyckligt? T.ex. ett förtroligt utpekande av andra personer som en riskfaktor och fara i samhället !? De som inbillat sig att dessa personer ska åtgärdas innan det de inbillat sig blir av. Ett svartsjukt bevakande av andra personer. De som bär med sig erfarenheter från andra sammanhang de projicerar på helt andra personer. Människor som har svårt att skilja mellan sina fantasier och verklighet? En fusion med andra faktorer, såsom hela mängden av filmer som producerats med samma människosyn, inklusive en hel del dos av våld. empiriska vyer baserade på andra händelser i det förflutna?

20120225

Taleptox

< +>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.