Gud som ett immanent transcendent väsen

En och annan har frågat mig vilken av mina föräldrar jag liknar. Jag menar på att vi liknar oss själva mest som den egna person vi är, men att vi har lite från båda föräldrarna och en del ifrån Gud som den avbild av honom vi är gjorda utav. Om man kan tro att vi idag är släkt på något sätt med Gud i rakt nedstigande led genom ett historiskt perspektiv ? Finns Gud ? Har Gud funnits en gång i tiden för länge sedan ? Men finns inte kvar idag år 2015 ? Finns något av honom kvar än idag i oss i världen ? Svåra frågor som de vise inom Filosofi och Religionsvetenskap än idag funderar på. Och det tar inte slut med det utan funderingar kring dessa filosofiska ämnen pågår för fullt och fortgår. Vad skulle det bli kvar av oss människor om Gud eller föreställningar om Gud inte finns kvar som ett immanent transcendent väsen ?

20150118

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.