Om Hunden som hette Groxxi.

34. GroxxiHunden jag hade hette Groxxi. Det var en fin hund. Jag köpte henne som valp 2008 av Maria Calner för 5000 kr och hade henne till 2 juni 2010. Jag tyckte jag skötte henne bra. Vi var på promenad för att rasta den flera gånger varje dag. Det gick bra att ha hund. Men det var en schäfer och de kan vara lite skälliga och stökiga. Särskilt när de träffar på nya personer de ej mötit innan. Det var en schäfer av den gamla sorten som kallas Gammeldagsschäfer. Men det gick bra att uppfostra hunden, och det gick bättre och bättre dag för dag på den tiden kring 2009/2010. Hunden var glad och bekymmersfri oftast och den hade lärt sig att säga till när den var hungrig. Med anledning av att några personer som jag då dels bodde granne med, dels morgan persson, andreas lindell, bo hallonqvist, bengt ask, anmält hunden och förtalat hur jag skötit den blev hunden omhändertagen av Polis den 2 juni 2010. En av dem påstod att hunden var ouppfostrad. Att den gjort utfall mot andra. Och att den utgjorde en fara för omgivningen. Samt en av dem påstod att jag var olämplig som hundägare. Vilket inte stämde ansåg jag. Jag ansåg att både hund och jag skötit oss. Jag hade inte ens mötit de som anmält hunden på nära håll med hund. Utan de kan som mest ha sett oss på avstånd när vi gick på promenad. Jag har läst vad de uppgivit i rapporter, och det är helt och hållet påhittat det mesta som skrevs. Som sagt det var en schäfer. Samt en kort tid därefter den blivit omhändertagen fattade en polis christer hjärtmyr beslut om att den skulle avlivas av en veterinär. I rapport skrev han i bedömning om jag minns ungefär att den utgjort en fara för omgivning och han hänvisade till regler och paragraf han inte skrivit själv för sitt beslut. Trots att jag i några dagar från att den blivit omhändertagen ordnat med ett annat boende åt den och informerat Polis om det. Det var bara en schäfervalp på 2 år och jag anser att den var som schäfrar brukar vara mest. Jag tog det väldigt hårt att hunden avlivades. Och jag tycker det var onödigt att det beslutades så. De hade kunnat låta hund leva och låtit mig flytta henne till det tillfälliga boende jag ordnat. Jag har sett på videos ifrån t.ex. demonstrationer eller annan Polisiär verksamhet när poliser har hund och ofta schäfer med. Och de polishundarna skäller en hel del och biter t.o.m en och annan person. Utan att de hundarna blir avlivade. Det görs skillnad på folk och folk och hundar och hundar bland en del beslutsfattare och åsiktspersoner. Detta hundmord vill jag berätta om i denna korta skrivelse. Jag uppfattade det som att hunden avlivades för att hämnas på mig och hunden av obegripliga skäl av de som anmält oss och den Polis som fattade beslut.

Groxxi 1 Groxxi 2 Groxxi 3 Groxxi 4

 

 

 

 

20150206

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.