En svår barndom har lett till sina spår

✝  Jag hade en svår barndom. Jag är helt sönderborrad i både barn och vuxentänder från 3 års ålder sammanlagt ca 20 lagningar. En 6 lagningar med amalgamfyllning i barntänder och ca 14 lagningar i vuxentänder. Jag är inte så förtjust i sprutor och lokalbedövning numera. Vad bedövningssprutor som tandläkare injicerat i mig innehållit för kemikalier som påverkat omdöme och gått in i blodomlopp, nervsystem och hjärna är ett mysterium för mig. Jag blev dessutom diagnosticerad med hernia inguinalis av en läkare som hette Pettersson den 28/10-1964 och opererad och könsstympad vid en bråckoperation som medförde mycket svårigheter i barndomen. 1969 var det en vuxen som slog mig på käften och slog lös ett par framtänder med anledning av ett fotografi från 1967 jag är med på. Dvs 2 år senare efter att fotografi tagits inträffade den händelsen. Tur i oturen var det barntänder som slogs lösa. Jag har ramlat en gång och brytit nyckelbenet i ungdomen. 1976 fick jag en armbåge på munnen av en annan person vid basketspel på ett sommarläger som gjorde att 2 framtänder gick av. 1979 blev jag av okänd anledning utsatt för ett knivöverfall och mordförsök av en för mig idag okänd person. En person attackerade mig med en kniv och skar ett djupt jack i vänster hand som gick in till skelett och skar av ett par senor. Jag gick flera månader sommaren 1979 med gipsskena på handen. Ett ärr på vänster hand är det spår som är kvar idag utöver det spår som satt sig fast i min själ av den händelsen. Jag bröt handen vid innebandyspel en gång på 90 talet samt jag var skadad vid lite olika tidpunkter med vrickad fot dels och en svår knäskada 1986.  Jag spelade trots detta innebandy mellan åren 1983-1997 i KFUM Örebro, Uppsala IBF och IF Vesta och har utbildat mig till ingenjör och dataadministratör samt varit yrkesverksam och åkt och jobbat efter schema mellan åren 1978 till 2010. Jag är idag förtidspensionerad med några handikapp. I början av 90 talet jobbade jag enbart 65% minns jag och jag hade en bil med utgifter för bensin och försäkring på den tiden. Idag har jag inte bil då den senaste jag hade blev påkörd och jag var med om en krock, den valde jag att skrota då motorn och framvagn spruckit i den. Men en del månader när jag jobbade 65% hade jag knappt inte råd med att köpa mat på 90 talet i andra halvan av månaden och slutet av den. Jag är fortfarande i fattigdoms klassen men har numera åtminstone råd att köpa mat och det allra nödvändigaste i livet. Tack vare ett väl utvecklat fungerande socialförsäkringssystem. Numera sedan slutet av 90 talet har jag återhämtat mig från de svåra sviter detta stundtals medförde förr om åren och jag planerar numera lite längre fram än enbart till månadsskiftet. Och jag har haft ett bra liv sedan 2000 någon gång förutom en del mindre incidenter 2003 då en granne Helen Skyllberg anmälde mig till trygghetsjouren för ljudstörning(jag blev anmäld för skratt och gitarrspel !?), 2007 blev jag avstängd 1 gång från medverkan i arbetsmarknadsprogram hos AF, 2008 blev jag avstängd 2 gånger från medverkan i arbetsmarknadsprogram hos Arbetsförmedlingen, 2008 blev jag på falska grunder anmäld till polisen av cecilia ekenberg AF, 2010 blev jag vräkt ifrån en bostad pga att 3 grannar oberoende av varann anmält mig till trygghetsjouren för ljudstörning och en hund jag hade omhändertogs och avlivades och jag bodde 6 månader på sjukvårds avdelning då jag blev hemlös efter vräkning, och 2012 blev jag anmäld till polisen av 11 personer oberoende av varann för att jag skickat några dels sketna skämt brev och epost till dem. Nu idag 2015 är mitt liv förändrat och det är skillnad mot förr och mycket bättre och jag har ett schema jag sysselsätter mig efter. Jag åker dels några dagar i veckan till Örebro Fontänhus och jobbar. Jag är troende, döpt, Jag blev frälst 1998, och anser mig vara nära kristen relativism. Jag tror på ett nyanserat universvida perspektiv, och vår herre Guds kärlek, Jesus Kristus och den helige anden.

20150216

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.