Minnen från 1990 talet

norge6_1993

 

Norge 1993

Jag är glad att jag kommit dit jag gjort, att jag har möjlighet att vara aktiv,  och att jag klarat av det. Enbart det senaste året har det hänt mycket. Och att jag har ännu så länge möjlighet att få vara någorlunda frisk och kry i kropp och själ. Trots de handikapp jag bär på. Ingen dag är den andra lik och det sker en ständig förändring. Det händer en hel del varje dag. Jag skrev till Jakob Sverker och min bror Lars Norberg också och frågade om de mindes något ifrån 90 talet. Jag har några fotografier från våra fisketurer jag sett som väckt en del minnen från den tiden. Min bror hörde av sig att skrev att han mindes en del från 90 talet. Jakob Sverker hörde också av sig på epost, vi var kompisar och umgicks en del när jag bodde i Uppsala på 90 talet. Han var kompis med min bror sedan tidigare, gick inte de i samma klass  under skoltiden på gymnasiet? Jag ser i hans epost att Jakob sverker skrev den 15/2-2015 att han minns och att period på 90 talet inte känns betydelsefull i efterhand för honom  !? Jag antar att han menar för sig personligen. Ändå är det en tidsperiod han delvis avhandlat i sin roman berättelsens ängel som dels handlar om kriget på balkan som ju var på 90 talet, har den inte med det en viss betydelse för honom ?  Vad är det som händer med oss människor när vi tänker tillbaka på det förflutna ?  Och hur olika vi ser på det som varit. Det har med skuldkänslor också att göra och en gnagande oro för att händelser ifrån det förflutna ska komma tillbaka och göra sig påminda senare i livet. En 20 år senare. Ett typiskt beteende för äldre människor som kommit att bli åt 50 års åldern och äldre.

….. Varje tidsperiod har sin betydelse och värde. Jag är en f.d. innebandyspelare. Jag har många fina minnen ifrån 90 talet då jag var aktiv i innebandy på den tiden som ledare, spelare och kassör i en förening mellan åren 92- 97. Jag var spelare i innebandy i KFUM Örebro , Uppsala IBF och IF Vesta mellan åren 1983 till 1997. Jag tänker också en del på er andra  och de tillfällen vi umgicks var och fiskade med mera. Men jag minns inte allt. Minnena bleknar mer och mer.  Ett fotografi från den tiden bidrar till att hålla minnen vid liv. En skillnad som är för oss som lever på 1900 och 2000 talet,  mot hur det var på 1600, 1700 och tidigt 1800 tal och tidigare, är att vi har bilder och fotografier från kameror och film från det förflutna som de inte hade förr längre tillbaka. Årena har gått och det är betydande skillnader idag mot förr.  Jag har en längtan efter ett nyanserat universvida perspektiv. Och jag drivs av att kunna fortsatt ständigt utvecklas och en önskan om att kunna få vara frisk i kropp och själ. Jag tycker det verkar vara svårt att bli gammal riktigt gammal. Jag har träffat en del äldre människor och en del är klara i huvudet och är aktiva och klarar sig själva hyfsat på äldre dar, medans andra varit sängliggande utan annan sysselsättning hela dagarna. I den s.k. långvården. Vad är det som händer med oss människor i själen och i våra tankar  när vi åldras och blir äldre ?

20150222

Taleptox

<+>

Bilder ifrån Norge 1993 och Åland 1994 och Örebro, och Sörmland 1995

Norge 1993

 

 

norge_1993

Åland 1994per med en aborre på Åland 1994

Lars & Jakob Sverker på Åland IIII1994 en vik i östersjön på åland 1994

gäddor från vår fisketur vid lars stuga i sörmlandNordnäset Sörmland 1995gäddor från vår fisketur vid lars stuga i sörmland III gäddor från vår fisketur vid lars stuga i sörmland IIaborre ifrån fiske i Unden Finnerödja

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.