Har inskränktheten ökat i vårat land sverige ?

Har inskränktheten ökat i vårat land sverige mot förr i tiden före t.ex. 1900 talets början och tidigare ? Vad har hänt med nyanserade beskrivningar av våra ambitioner, relationer, yrkesroller och identiteter ? Vilket ansvar i denna frågeställning har media och journalistik i tidningar haft för spridande av onyanserade beskrivningar av tillvaron ? T.ex. det nya klass samhället som vuxit fram under andra hälften av och sent 1900 tal med kändiskult och ytliga egenskaps schablonepitet i en salig blandning som kriminella, stalkers, pedofiler, pirater, vampyrer, häxor, nazister, invandrare, fångar, pirater, brottslingar, kändisar, celebriteter, spelare etc . I en tillvaro där personers riktiga namn och yrkesfunktion kommit i skymundan. Där en del människor utan att mer djupsinningt reflektera över andras identitet pekar ut dem för att vara si och så med ytliga egenskaps schablon epitet. En rejäl dos inbillning och falska beskrivningar av andra människors egenskaper ? Detta att vara kändis t.ex. !? Att känna igen en person till namn, utseende eller för något särskilt beteende eller omständighet som beskrivs av andra, en person som synts i tidningar, tv och på webbsidor och att denne blir känd för något i andras ögon. Och de som dyrkar kändisar och anser att det är något speciellt med dem som gör att de har en sorts oskriven immunitet att kunna bete sig hur som helst i mediala sammanhang, medans andra blir dömda och utpekade för liknande beteende, då det anses att de ej är kändisar utan mer ansedda att vara anonyma nollor utan relevans i sina försök att ha en yrkesfunktion.

20150304

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.