En tidig Selfie

God fortsättning på Kristi Himmelfärdsdagen ! Hoppas ni har det bra ! Ännu en sommar man får vara med, så svår att bära på axlarna. Jag var och hälsade på våra föräldrar idag i brickebacken. Jag cyklade dit från rävgräva , en cykeltur på ca 2 mil fram och tillbaka. Sedan har jag tittat på ishockey vm. Sverige spelar kvartsfinal ikväll mot ryssland kl 19. Den tänkte jag titta på.

En tidig selfie, självis, självporträtt, före det kallades selfie, från tidigt 1970 tal. Foto Eventuellt från ca 1973. Foto från Storsvängen 95 i stockholm. Vi var och hälsade på vår mormor Karin som bodde där vid den tidpunkten. Hon gick bort 26 januari 2004. Må hon vila i frid. Fotograferat av mig själv med en instamatic kamera. Jag använde snarlik foto teknik som vid selfie med mobil kamera. På den tiden handlade det om att jag dokumenterade var jag varit någonstanns. Övriga selfies jag tog på 70 och 80 talet har dessvärre försvunnit med åren.

Åren har gått och det är betydande skillnader mellan 1973 och 2015 idag mot förr. Tredje fotot en s.k. spegelfotografering.

 

på storsvängen nr 95 II

 

 

smalldcs_ 017

 

 

smalldcs_ 010

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.