Den unika människans ontologiska världsbild

Hur har inte tillvarons bilder förändrats mot förr !? Jag har inte hittat på det här. Det är Gud som skapat detta. Personnumrena tillkom i Sverige 1947. I andra länder har de socialförsäkrings nummer uppbyggt på annat vis. Mitt personnummer är helt unikt, jag är en unik människa. Mitt utseende och identitet finns bara i ett exemplar knutet till mitt namn, själ, utseende, fingeravtryck, dna kod och personnummer. Varken Franz Kafka, Verner von Heidenstam eller August Strindberg hade några personnummer. Men det finns fler som heter likadant som jag gör. Flera hundra personer heter likadant namn som jag bär. Hur gjorde de förr i världen, före det fanns personnummer, dna teknik, fingeravtryck, för att skilja en människa från en annan om de hade likadant namn ? Till det hörde också att många människor gick likadant klädda i t.ex. uniform och var ännu svårare att urskilja åt. Till det har också dna tekniken kommit som det påstås ha varit till sådan hjälp för de som ägnar sig åt identifieringsarbete. Men ska man vara betänksam kring om dna tekniken kan missbrukas och om det finns några risker med den ? Vad grundar sig beteende på att ha ett behov av att behöva identifiera varje individ från en annan ? Detta med att se ett värde i att fastställa och identifiera vem som är vem och vem som gjort vad ? Vid vilken tidpunkt i historien blev det mer uppmärksammat mot innan att urskilja en individ från en annan ? När de som har makten upptäckte att det finns flera personer som heter likadant namn ? Dessa s.k. intensiva studier av tillvarons innersta väsen ? Förr i världen före personnummer, fingeravtryck och dna teknik fanns hade de en annan uppfattning av identitet. Man kan föreställa sig att det med dessa ökande identifieringsprocesser går emot en splittrad urskiljning och segregation av människor och ett ökande utanförskap och en ökande non-konformism.

2015-05-30

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.