En lång dag går mot sitt slut

En lång dag går mot sitt slut. Tittade på en dokumentär om 2:a världskriget ikväll på tv2 kl 18. Det är såna skillnader på idag mot hur de hade det på den tiden. Hoppas inga skjutgalningar får för sig att börja skjuta som de gjorde 1939. Fruktansvärda tider för en del 1939-1945 med utstuderade utrensningar och folkmord, sönderbombade europeiska städer. Hoppas vi slipper sånt idag här i vårat land sverige. Inatt kl 02.00 svensk tid spelar Tampa Bay mot chicago i den 5:e stanlay cup finalen av 7. matchen visas på tv10. chicago har hemmaplan och möjlighet att spela hem serien då de leder med 3-2 i matcher. Den ska jag spela in och se imorgon.

Inte här där jag är i alla fall. Det handlar om att ha en etik. Eller i sverige som bra är. Det är sånna skillnader ändå på 1939 och 2015. Trots annat som hänt i Rwanda eller på balkan t.ex. på 90 talet. . Eller det som hänt i syrien/irak. Det sker ständiga förändringar. Det dog enligt statistik 50 miljoner människor under andra världskriget. Värst drabbades ryssland enligt källor. Så mycket har inte dött de senaste åren i sverige t.ex. på så kort tid. tack och lov att vi inte har arbets/koncentrations läger i sverige……som det fanns i europa på 30 och 40 talet. Nu ska jag kvällsfika och njuta av livet.

Jaha. Då har jag kvällsfikat. Ännu en dag man fått vara med om den 15 juni 2015. Än ska man väl inte gå bort. enligt statistik kan man som 52 åring leva en 30-40 år till. Enligt medelålder numera. Man får hoppas på att vår herre inte hämtar hem en till himlen ännu, utan att han väntar några decennier till….Ty på döden tänker jag bara tunga svåra mörka tragiska tankar. Jag gillar nämeligen livet. …Men man har ett hjärta och det kan sluta slå vilken dag som helst om det vill sig olyckligt och döden kommer plötsligt. Lev väl och må ni få ett långt och lyckligt friskt liv ni också.

2015-06-15

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.