Om att förväxla och sammanblanda litteratur med verkligheten

Jag värderar Jakob Sverker som en person med vettigt och klarsynt omdöme. Åtminstone idag år 2015 verkar han ha mognat och blivit en annan förändrad människa mot för 20 år sedan.. Mycket har hänt sedan 1991 då han visade prov på irrationellt omdöme också. – det är 24 år sedan. Nåja han och min bror Lars lyckades ju med att missta sig på mig på början av 90 talet när dom pekade ut mig som att vara som en litterär figur ifrån en bok. Sannerligen en betydelsefull händelse att dom sammanblandat mig med en litterär figur ifrån en bok och förväxlat en verklig människa av kött och blod i verkligheten med en abstrakt berättelse ifrån en bok.  Ungefär som Don Quijote gjorde i Cervantes roman ifrån 1605. Han förväxlade verkligheten med de böcker om riddare han läst. Jakob Sverker sa sedan 10 år senare att han haft svårt att skilja på fantasi och verklighet. Åren har gått och det har skett ständiga förändringar men jag har inte glömt bort detta. Detta att ha svårt att skilja på verkligheten och de böcker och filmer vi ser är ett mycket outforskat område. Få författare har ägnat sig åt att skriva om just det ämnesområdet. De myter och strukturer som råder i relation mellan det skrivna ordet, ordets hörare och läsare och dess görare. Vad som kommer först verkligheten eller det skrivna ordet är ett mycket mångtydigt område. Mina 2 kompisar förväxlade mig med den missförstådde poeten Jaromil ifrån Milan Kunderas roman Livet är någonannanstans som skrevs och gavs ut 1973. På Svenska 1976 tror jag. Detta är dom sannerligen ansvariga för och det är något dom inte kommer att klara sig undan ifrån. Vi döms samtliga av eftervärlden och detta finns nu väl dokumenterat vad som hänt i det förflutna. Min bror Lars har visat prov på annat irrationellt beteende också vid några tillfällen. Dels när han kallade mig och sa till Jakob Sverker ”så jävla dum i huvudet. Går omkring och säger att han ska bli författare”. Vid ett tillfälle på 90 talet då Jakob Sverker var med också i samband med att min bror Lars fyllde år och vi var och firade honom, attackerade han mig och kallade mig så jävla dum i huvudet. Det senaste som hände i relation till min bror är att han och 10 andra anmälde mig till Polisen våren 2012. Utan att jag har gjort något ont anser jag. Förutom att jag ringt till honom en del gånger utslaget på flera år och skickat en del brev till honom samt i satiriska ordalag skämtat med han och hans hustru maria folkesson. För att visa prov på ytterliggare förväxling med litteratur kan man säga att jag råkat ut för något liknande som Josef K gör i Franz Kafkas roman Processen från 1925. Det är självklart en aningens malplacerat att göra den jämförelsen. Och det gör det svårt att söka efter kunskaper i det förflutna utan att göra som Don Quijote gjorde. Vad händer då med värdet och kunskaper ifrån en roman som processen t.ex. som skrev 1925 ?? Det finns skillnader mellan mig och Josef K. Det är 90 år emellan den gavs ut och dagens tillvaro. Det finns både likheter men också olikheter. Det ena utesluter inte det andra. Likheter är att Josef K blir anklagad och beskylld för brott trots att han inte gjort något ont. Han söker sedan efter svar på skäl till att han blivit anklagad på dessa grunder. I slutet av boken yttrar han den numera så väl fraserade meningen ”som en hund”. Där upphör likhet med mig. Jag anser att jag är oskyldig till de anklagelser några personer haft mot mig i det åtal som åklagare Inger Sandström och Polis Lars Törnqvist väckte mot mig 2012. Utan att jag egentligen gjort något ont mot en enda av dessa annat än att ha skickat några brev till dem. Jag hade helt andra ambitioner med mina kontakter till dessa personer. De personerna har själva i ett tidigare skede kontaktat mig via brev, epost, telefon och delat ut visitkort till mig. De har varit med om att mot min vilja fattat beslut om mig i ärende som berörde bostad, arbete och hundägande. Jag hade andra ambitioner. För att höra av mig ordentligt och samt att skämta något med några av dem, kring några väl valda ämnen. Enligt Polis Lars Törnqvist som 2012 påstod att numera värderas det som ett brott att skicka brev eller epost till andra personer!? Vilket ter sig som en aningens besynnerligt. Vad för år kom den regeln till ? På 90 talet ? Eller 2000 talet ? Jag hade ingen aning om att skicka några sketna brev kunde bedömas som ett brott. I den värld han befinner sig ja. August strindberg skickade också brev närmare bestämt 5000 brev finns bevarade ifrån hans penna. En annan skillnad på mitt ärende och romanen processen är att det var En 87 år senare än vad det var när Processen av kafka skrevs och gavs ut. I en diktatur hör man talas om att individer blir anklagade och åtalade för sånt som de skrivit och sagt. Men det är möjligt att det kan inträffa också i en demokrati som sverige på 2012 talet. Det har jag varit med om. Och detta är ett ypperligt tillfälle att infoga en satirisk skämtbild jag skapat som en reflektion och parafras på detta mångtydiga mytiska ämnesområde med om litteraturen beskriver en verklighet eller om verkligheten blir beskriven i litteraturen.

2015-06-15

Taleptox

<+>

någon annans bild

någon annans bild

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.