Fönsterbarnkramning

Ett uttryck jag myntade efter att jag sett bilder i en tidning på en person som påstods vara Michael Jackson som höll ut ett barn i ett fönster flera våningar upp. Var det för att visa upp barnet för en offentlighet ? Om det verkligen var Michael Jackson på bild i tidning eller en likling till honom är nog svårt att få besked om. När jag var i tidiga tonåren i mitten av 1970 talet någon gång, var jag med om under skoltid i en skolsal tror jag om jag minns rätt, att vistas i ett rum som några vuxna personer kom in i. En av de vuxna höll ett barn i famnen och sedan öppnade de ett fönster och höll ut barnet en bit ut i luften i det öppnade fönstret flera våningar upp från marken. På andra sidan gräsområdet där det var andra bostäder stod en kvinna i ett fönster och gestikulerade åt den person som höll ut barn genom fönster.. Detta har jag kallat förnsterbarnkramning. Vad är syftet med att hålla ut ett barn genom ett fönster flera våningar upp ifrån marken ? Någon sorts skrämseltaktik ? Hot om att barnet kan komma att släppas ? Något sorts hot med en önskan om att något annat ska utföras för att barnet inte ska släppas ?  Jag är inte helt insatt i de psykologiska faktorer som leder till ett sånt beteende. Varför gör vuxna människor något sånt ? Detta är något av det mest besynnerliga jag åvittnat och jag har inte kunnat glömma den scen som utspelades sedan när jag blev ställd till svars för detta av en tredje person. Av skäl jag än idag tycker är obegripliga. Jag hade bara suttit oberoende av annat i rummet när denna scen med fönsterbarnkramning utspelade sig. Har andra människor också råkat ut för något liknande ?

2015-06-16

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.