Fisketur till Södra Ämten i Villingsberg

Vi jag och min pappa Karl-Axel åkte idag söndagen den 21/6 kl 10 och var framme 10:30. På vägen mot Karlskoga finns Villingsbergs fiskeområde med inplanteringssjöar av laxartadfisk som omskötes av Kedjeåsens Fiske AB. Vi hade betalt för fiskekort för ett dygn. Och det var ett hyfsat fint väder med lite solsken och en del moln. När vi kom fram till sjön stod det ungefär 8 bilar där vid den sjön. På östra och södra sidan om sjön stod det fullt med fiskare vid varende udde. Vi bestämde oss för att gå runt sjön till västra sidan där det fanns lediga platser på 2 uddar. Det blev en promenad på 30 minuter för att komma runt sjön till andra sidan från bilvägen sett. Sjön är ganska stor på 16 ha och det rörde sig nog om en promenad på 1 km. Vi kom igång med fisket och jag hade med metmask och power baits denna gång. Samt jag hade varit till Jula och köpt ett metset för regnbåge med ett bombarder flöte i. Det väger en hel del och det går att komma riktigt långt ut i sjön med det vid kast. Vi fiskade på och kring strax efter 13 tiden nappade det med ett rejält plask av en regnbåge som hade bitit sig fast och nappat på min metrev. Den hoppade högt en halv meter upp i luften och rusade på flera gånger mot bromsspärren på min fiskerulle. Efter en 10 minuter hade vi landat fisken och håven vi hade med visade sig vara nästan för liten för den fisken. Vid vägning efter hemkomst vägde vi regnbåge och den vägde 2,9 kg. Vilket är en av de större regnbågar jag fiskat upp i den sjön. Det nappade också av en liten abbore och vi konstaterade att det måste finnas abborre i sjön. Vi åkte hemåt vid 16;45 och efter en lång dag och vi hade varit med om en fin dag med växlande väder ute i vår natur.

 

2015-06-21

Taleptox

<+>

smalldcs_ 008 smalldcs_ 013 smalldcs_ 014 smalldcs_ 018 smalldcs_ 023 smalldcs_ 026 smalldcs_ 030 smalldcs_ 031 smalldcs_ 032 smalldcs_ 033

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.