I galenskaparnas fotspår…

…… Går jag inte. Men jag var ut på en cykeltur i Örebro för flera år sedan. Och när jag vände mig om på en gata gick en grupp på 4-5 personer en bit ifrån på en tvärgata. En av mans personerna höjde ena armen i luften och pekade på mig och sa ”Vi håller på att göra han där galen”. En person skrev på en chat ”dom håller på och jobbar på dig här på Passagen” och en skrev i chatinlägg riktat till mig  ”Dom har tröttnat på dig här på Passagen”. På vilket sätt skulle de själva, som gjort dem trötta, och ha kunnat agera och själva varit aktiva och farit omkring i det förflutna !? Vad har denna trötthet med mig att göra ? Jag anser mig vara oskyldig. Och vad är datasalen Passagen för ställe mer än att det är en chat och internet community ? Man kan säga att dessa personer intelligent och begåvat gått i galenskaparnas fotspår. Galenskaparna är en revy och humorgrupp som hållit till i Göteborg och de bildades 1978. En 25 år senare inträffar dessa händelser med galenskapande!? Vad är meningen med galenskapande ? Utöver att ägna sig åt maktutövning och för att ha ihjäl en del tråkig tid ? Och att som en del skrivit om att ‘härska genom att söndra’ ?? Vad innebär det för den enskilde individen ?  För det är det dessa personer gör när de bearbetar en annan person de inte känner särskilt bra. En del som hävdar att det är deras rättighet att ägna sig åt maktutövning och ringa in anmälningar av andra utan hänsyn till att andra kan vara olika dem och att dessa anmälningar kan vara falska och inte stämma överens med hur andra människor är funtade och tänker. I dessa tider då sökandet efter och framtvingandet av galenskap och skyldighet är så vanligt förekommande !?

Under en period anlände det något hiskligt med epost och telefonsamtal hem till mig.  Det har skett ändringar dock, och minskat något den närmsta tiden. Men först efter att jag valt att inaktivera ett epostkonto. Ett konto det enbart de senaste 2 åren kommit en ca 3000 epost till. Varav massor av dem med virus bifogat i epost. Det har kommit ca 100 000 epost till mig sammanlagt de senaste 17 åren sedan 1998. Det gör ett snitt på 17-18 epost varje dag i 17 års tid hem till mig och ungefär 3000-4000 telefonsamtal under en period kring 2006/2007. Detta försök att göra andra galna och sjuka istället för tvärtom att försöka göra andra friskare har en kortvarig historia på ca 25 år sedan Galenskaparna som var först 1978 med denna yttring av att försöka göra andra galna. Sedan urminnestider är det tvärtom. Det som Jesus Kristus predikade om för 2000 år sedan; att försöka göra det sjuka friskare. Jag avfjärmar mig mer och mer från galenskapande. Och tar avstånd från såna yttringar. Till de som är troende. Jag föredrar och finner det mer betydelsefullt när en människa försöker göra det som är sjukt friskare och försöker få andra att må så bra som möjligt är.

2015-07-03

Vänligen

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.