55000 kronors skämten och hackarnas dilemma

Jag har bara suttit vid ett skrivbord i ett hem bland andra och skrivit några brev. För det blev jag anmäld till Polisen och Åklagare av 11 personer varav 8 av dem begärde böter på 55 000 kr. Det blev dyra brev. Några av De personerna har själva varit i kontakt med mig via brev, epost, delat ut visitkort och eller ringt hem till mig i jobb och bostads sammanhang . Jag valde sedan att kontakta dem några år senare för att höra av mig ordentligt samt jag valde att skämta något med några av dem med några satiriska skämtbrev för att komma med ytterliggare förebråelser. Jag skrev inte till dem för att hämnas på dem. Jag anser att flera av dem har begått moraliska fel mot mig i beslut de fattat avseende bostad och jobb jag varit på.

Hackare har gått hårt åt min internet uppkoppling och dator ända sedan 1998 då jag började med internet i en bostad. Tidigare hade jag fast adsl uppkoppling med fast ip adress. Sedan jag startade ett internet abonnemang 1998 har hackare kraschat och haft sönder nästan varenda hårddisk jag kört. Det rör sig om flera dussintal hårddiskar som hackats sönder och som filsystem gjorts obrukbart på. En hårddisk kostar ca 650-1000 kr. Med en till två hårddiskar om året som kraschats och jag har köpt ca 42 hårddiskar varav minst hälften av dem har hackats och kraschats. I brandväggsloggar jag valt att spara syns all både inkommande och utgående internet trafik. Vad är det för psykologiska faktorer utöver ren och skär maktutövning som driver dessa personer (hackare) att systematiskt bearbeta en eller flera personers datorer i en annan stad eller annat land kanske t.o.m ?? Vad är hackarnas dilemma ? Varför ägnar sig en människa åt dylika handlingar för ?? I och med att datorer är sändare mottagare som en person så vänligt upplyste mig om för flera år sedan  har väl hackare sannolikt blivit filmade de också och de har fastnat på bild. Är det deras dilemma ?

K som i kompis, kille eller Kvinna ? Som jag skrivit om till några personer som du säkert är medveten om blev jag anmäld till Polisen av 11 personer 2012 för några sketna brev jag valt att skicka till dem. Jag skrev inte om något hot eller var otrevlig heller. Jag har inte t.ex. ägnat mig åt s.k. näthat. Jag anmodades att medverka vid förhör hos Polisen och en utredning hos RMV i Huddinge Stockholm. De var hem till mig 3 gånger från Polisen för att hämta mina datorer och annan utrustning som hårddiskar och hämtade mig gjorde de också. En läkare som heter Jana Villem hade beställt hämtning av mig vid ett av tillfällena. Hon sa senare att Polisen skulle undersöka mina datorer för att se om jag skadat några andra människor. Jag har helt klart blivit utsatt för förtal, och gjorts till måltavla för falska misstankar från tredje part som varit i kontakt med läkare och Polis. Va besvikna de måste ha blivit när de enbart hittade några sketna skämtbrev. Vad de gjorde med all annan datainformation de måste ha läst av hos tekniker på Polisen är för mig okänt. Jag tänker på all mängd med epost och ip adresser i dem jag fått och brandväggsloggar med påvisade hackerattacker i logg. Åklagare Inger Sandström ändrade sin åtalspunkt och rubricering mitt under pågående utredning, och la till brottsrubricering,  för att det skulle kunna bli ett hårdare straff, och hon yrkade med fängelse påföljd på 3-4 år.  Det är sånna skillnader idag genom tid och rum mot förr. Men istället dömde Örebro Tingsrätt mig till sjukvård. Domare Therese Johansson bad om förlåtelse mitt under pågående förhandling. Hon sa förlåt.  Och jag anmodades att böta 55 000 kr i skadestånd till 8 av dem. Trots att jag är en fattig person och domare , åklagare och Polis visste om att jag är fattig samhällsmedborgare bland andra. ”Det blir en skuld” sa Polis Lars Törnqvist under pågående förhör när jag sa att jag är fattig men att jag kunde tänka mig 100 kr per person i avgift. Varför försöker en del personer försätta andra människor i skuld med handlingar de redan visste om leder till det ? En sticka i mängden. Jag har ändock lyckats betala av den skuld som blev genom bidrag ifrån anhöriga. Deras pensions besparingar rök till det. Jag satt häktad i fängelse mellan den 18 juli 2012 till den 19 november 2012, dvs närmare 4 månader. Jag hade böcker med och tiden där förflöt utan bekymmer. Sjukvården pågick sedan mellan den 20 november 2012 till april 2015. Jag är sedan dess utskriven från rättspsykiatrisk sjukvård. Detta enbart för några sketna brev !? Det blev dyra brev. Av vad vi känner till finns det över 5000 brev sparade som strindberg ska ha skrivit. Vad är det för skillnader på mitt brevskrivande och Strindbergs ? Varför blev jag anmäld för brevskrivande men inte Strindberg för sitt brevskrivande ? Han blev också anmäld men för annat. Vid vilken tidpunkt infördes det en lag mot just brevskrivande ? Vad har hänt med atmosfär och tankegångar bland en del människor som gör en anmälan för att de får brev från en person som de själva skrivit till, haft åsikter om eller fattat beslut om i jobb och bostads sammanhang tidigare i livet ? Beror detta helt och hållet på mig själv och en ignorans från min sida att jag valt att höra av mig till några människor ? Jag har inte hittat på detta och jag har inte skrivit en enda lagparagraf som beskriver att det skulle vara olagligt att höra av sig och skriva några brev till några personer. Vad är då dilemmat med detta ? Har du själv skrivit brev till andra t.ex. utan att blivit anmäld för det ?

Det är nästan overkligt det som jag varit med om, och jag undrar vad för verklighet en del av dem som anmälde mig befann sig i ? Och hur de hade tänkt ? Det finns en uppsjö av författare som skrivit om andra som ligger bakom hur en del människor tänker när de fattar beslut om andra människor. Skäl till att jag valde att kontakta en del av dem var för att höra av mig ordentligt samt jag skämtade något med några av dem. Har det begåtts några misstag i detta ärenden ? Vem har begått ett misstag de som anmält mig för några sketna brev, de som känt sig skyldiga att utreda detta ärende,  eller jag som valde att kontakta dem ? En av dem som anmält mig är min egen bror Lars. De jag kontaktade har själva gjort likadant mot mig mellan åren 2005, 2008-2010 men  utan att skämta har de medverkat i att fatta beslut om mig som berör  jobb, och bostad. Jag har dessutom i efterhand läst i journaler och loggar på arbetsplats vad de skrivit om mig. Det har hittats på omständigheter om mig också och att jag skulle ha gjort både det ena och det andra. Både på Arbetsförmedlingen, hos Polisen och på Kommun. Du som läser detta och om du är bevandrad i litteraturens område och som t.ex. har läst det Milan Kundera, Hermann Broch, Franz Kafka skrivet om hur det går till i vårat samhälle. Jag har nu erfaret en hel del av detta och kan intyga att mycket som finns skrivet om mänskligt beteende av romanförfattare stämmer in i detta ärende också. Det vi erfar med det nya klass samhället. Hur ser du på detta med den konflikt som funnits mellan t.ex. min bror och mig ? Han som var medverkande en gång i tiden på 90 talet när jag blev utskälld av min egen bror Lars ?? Det var ju Jakob Sverker och han som pekade ut mig i början av 90 talet för att vara som en litterär figur ifrån en roman av Milan Kundera. I själva verket är det som om jag har hamnat med i omständigheter som skulle kunna vara med i en roman men en 20 år senare. Vad har du att säga om detta ? Har du kommit på något mer att tillägga och uttala dig om får du gärna höra av dig och prata ut ordentligt med att skicka ett brev till mig. Prata på, och jobba på och skriv mer , och hör gärna av dig och berätta hur det gick när du är färdig med jobbet.

20150901

Taleptox

<+>

 

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.