Återkoppling från en arbetsmarknads engagerad

Jag är sedan förr före 2010 inskriven som arbetssökande och har beställt e-brev med lediga jobb annonser ifrån några platsbanker för lediga jobb. Men det har skett ändringar den närmsta tiden och jag är en förtidspensionerad sjukskriven ingenjör sedan 2013  med några handikapp och funktionshinder. Jag jobbar i dagsläget några dagar i veckan på en dagverksamhet för personer med funktionshinder.  Jag har valt att behålla e-brev med lediga jobbannonser för att hålla mig ajour med vad som händer på arbetsmarknaden. Jag engagerar mig i vad som händer med politik, jobb och på arbetsmarknaden och hoppas det går bra att fortsätta vara inskriven som jobbsökande på dessa siter. Jag gick arbetslös från jobb i det område jag varit och utbildat mig i mellan åren 2000 till 2010 i 10 års tid och har klarat mig hyfsat själv tack vare ett väl fungerande socialförsäkringssystem. Jag har varit på några arbetsmarknadsåtgärder via arbetsförmedlingen under denna period också. Jag har valt att skapa sysselsättning själv också inom ram för arbetsmarknadsprogram. Man inser vikten av att det finns a-kassa och aktivitetsersättning för de mest utsatta på arbetsmarknaden. Jag har under denna tid och en bit på 90 talet sökt ca 500 jobb inom de områden jag varit och utbildat mig. Jag har suttit vid ett skrivbord och skickat mina uppgifter med cv och brev till flera hundra arbetsgivare. Jag tycker mig ha bra grundläggande kunskaper och en gedigen utbildning att visa upp. De flesta arbetsgivare som lämnat besked har lämnat besked att tjänst gått till annan sökande.  Jag hör till en av de bortvalda. De flesta arbetsgivare jag sökt jobb hos har inte ens hört av sig med ett besked ens när det varit negativt. Ibland har jag undrat om det anställs några personer på en del utannonserade lediga tjänster ? Eller om annonser fyller dels en annan funktion nämeligen att sondera marknaden och undersöka vad det finns för personer som söker jobb och vad de har för cv med tidigare jobb och utbildning ? Görs det några undersökningar hur många det är som anställs på utannonserade ledigförklarade tjänster ? Lediga jobb som utannonseras verkar det finnas gott om. Vi gör vad vi kan och har egen förmåga och möjlighet till. Var och en har sin stil och sin egen förmåga. Men här i vårat land finns det plats. Det finns gott om utrymme och plats för kompromisser i våra relationer. Det satsas mycket pengar på arbetsmarknad och våra yrkesliv. Och jag har kämpat på ändå trots brist på annan anställning.

Med vänliga hälsningar

2015-09-14

2015-09-29

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.