Konstruktiv kritik till Nummerupplysningen.se

Det kom ett brev i måndags den 3/8-2015 hem till mig postat ifrån utlandet. Från landskod MD som jag tror är Moldavien. Från ett företag registrerat i Talinn Estland, www.nummerupplysningen.se. Med en blankett i brev som ser ut som skatteverkets deklarationsblankett, på vilket man anmodades att fylla i kontrolluppgifter i ett förtursexponeringserbjudande för 2015. Läste jag finstilt text på baksidan stod det att det innebar en avgift på 5895 kronor per år om man fyllde i blankett och skickade tillbaka den. jag valde att tacka nej till erbjudande. Och hörde av mig till dom med ett epost där jag förklarade min situation och berättade något om mig själv. Det fanns nästan ingen information om deras företag i brev. Men en avgift på 5895 kronor avkrävde de brevmottagare på. Har noterat att flera personer varnar på internet sidor för detta företag och deras metod att skicka ut en brev med inkrävan av en större summa pengar för kontrolluppgift som ser ut som att komma ifrån en myndighet.

<+>

Ursäkta en kommentar ! Fula tricks ! www.nummerupplysningen.se. De använder sig av en vilseledande metod för att få sina kunder att betala en dryg årsavgift för ett abonnemang på 5895 kronor. De skickar ut brev med en blankett som ser ut att komma ifrån en myndighet. Av vad jag hört skickar de ut hundratusentals brev med blankett i. Förtvivlade små företagare som skrivit på och skickat in blankett uttrycker sin oro och förtvivlan på forum och internetsidor. Läser en person som fått brev med blankett tillskickad till sig (företagare) inte det finstilta utan fyller i uppgifter och sänder tillbaka blankett, kommer det en räkning på ett abonnemang på hela 5895 kronor per år i 2 års tid. Vilka små företag och enskilda firmor har råd med en sån avgift extra varje år i 2 år ?? Mitt råd till dem är att de ändrar på blanketten och gör det tydligare att det är en avgift för abonnemanget samt sänker priset kraftigt på ettårigt abonnemang. Idén i sig med ett sökregister för företag på andra företag är bra, men det är bedräglig metod de använder sig av för att få mer kunder till sitt företag. Och vad är skäl till att de finns i estland, men har ett domännamn som slutar på .se ?? Om de ändrade på detta och utformade utskick med blankett mer som en annons med reklam för sin tjänst där det tydligt står att det är en avgift, och sänkte priset kraftigt för ett års abonnemang skulle de vinna på det och få bort skurk och bedrägeri stämpel de verkar ha fått på en del internet sidor och forum. Min uppmaning till nummerupplysningen.se är att ändra på sina metoder. om de vill vara kvar i branschen mer långvarigt …. Med förändring kommer framgång.

Stackars människor……Det är viktigt att kritik är konstruktiv om den ska ges ! De flesta jag läst om som skrivit på forum om www.nummerupplysningen.se och hur de ska bemötas anför att de ska polisanmälas för att kunna stoppas. Men det verkar inte avhjälpa ett stopp av fakturaskojare som en del kallar dem på forum. Vad ska man göra mot dessa fakturor som skickas ut utan att man beställt dem ?? Det sa min pappa också att han skulle polisanmäla dem direkt , han som jag uppfattat som en klok människa. Men jag valde en annan väg, jag valde att inte anmäla dem, utan att komma med konstruktiv kritik istället och en uppmaning att de ska förändra sina metoder vilket jag också skrev till dem om i ett epost. Man vill inte sabotera deras verksamhet. Men det verkar de vara ute efter mot en del andra företag. Jag tänker på risk att mindre enskilda firmor kan riskera att gå i konkurs om det kommer extra avgifter på 5895 kronor per år som hamnar hos kronofogden !?

Om fler skriver till dem med uppmaning till förändring kan det ge effekt !

2015-08-07

2015-09-29

Vänligen

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.