Klarar sig en del undan från hundmord ?

Jag gjorde en sökning på internet och noterade att det finns de som skrivit om hundmord. Det blev 969 träffar på ordet hundmord med google. En del påstår att det finns de som fått fängelse för att ha dödat hundar. En man fick 8 månaders fängelse för att ha dödat sin flickväns hund. En annna man är omskriven på internet webbsida som att ha straffats med 1 år och 3 månaders fängelse för att ha dödat en hund. Det längsta straff någon dömts till för djurplågeri i sverige påstås det. Jag hade en hund förut som hette Groxxi i 2 års tid. Jag ansåg att jag skötte om hund som man ska. Och det gick bra att ha hund. Hunden var pigg, frisk och det var inga större fel på vare sig hund eller mitt sätt att sköta om hunden. Men som jag skrivit om tidigare lämnade några in klagomål på min hund och mig som hundägare. Helt felaktigt och falska anklagelser anser jag. Det vara bara en schäfervalp på ca 2 år. Några poliser omhändertog min hund den 2 juni 2010. Det har gått 5 år sedan dess. Men jag har inte kunnat glömma detta. Det tog mig väldigt hårt att min hund avlivades.  Jag har haft svårt att glömma detta och det har gjort mig ledsen att detta hände. Jag anser att det skett felaktigheter i detta. Efter en tid fick jag ett brev att det fattats beslut om att hunden hade avlivats av en veterinär på beslut av en polis som heter christer hjärtmyr. Detta hundmord har inte uppmärksammats särskilt mycket. Vad var det som hade hänt ? Hur kommer det sig att polisen fattade ett sånt beslut ? Det finns beskrivet i rapporter om skäl till beslut. Hur mycket ansvar har den polisen för det beslutet ? Jag fick intrycket av att trots att vi ( christer hjärtmyr och jag ) inte ens träffats, så fattades beslut om att avliva min hund för att hämnas på mig. Det berör de inskränkta åsikter en del personer, Bo Hallonqvist, Bengt Ask, Morgan Persson, Andreas Lindell, Eva Gefvert m.fl.  haft om min hund och mig som hundägare också.  Christer Hjärtmyrs  kollega vid Polisen Liselotte Sliwon som jobbade på samma enhet då vid den tidpunkten hur mycket ansvar har hon för detta som visste om vad som skedde med beslut om att avliva hund ? Hon uttalade sig också om ärende och hon blev informerad av mig om att jag ordnat ett annat boende åt hund några dagar innan de fattade beslut. Av vad jag blev informerad om av mina föräldrar hade polis svarat på min begäran att hund skulle flyttas till annat boende att polisen ej sammarbetade med den person jag ordnat ett tillfälligt boende hos. Hade liselott sliwon del i att ett sånt beslut fattades ? Beslut fattades enligt christer hjärtmyr själv upplyst mig på telefon av honom själv. Men stämmer det ? Hade han blivit påverkad av andra personers uppfattning om hund  i sitt beslut ? Det finns beskrivet att skäl till att hund avlivades var för att det ansågs att den utgjort en samhällsfara och att den gjort utfall och skällt på personer. Det var ju en schäfer. Det hänvisades till några lagparagrafer för beslut. Namn på veterinär som utfört hundmordet ville de inte omtala till mig. Varför anpassade sig veterinär till polisens beslut och utförde avlivning ? Hur kommer det sig att en polis och en veterinär kan klara sig undan ett beslut om att avliva en hund, som kan kallas för ett hundmord, och om  detta är ett brott utan att bli ställd till svars i domstol ? Medans andra som avlivat hund har fått fängelse ? Avlivas det mycket hundar per år i sverige ? Vad är det som gör att detta ärende värderas annorlunda än om en civil person avrättar en hund ? Vad är det i våra värderings referenser som gör att det sker såna olika bedömningar på ärende och ärende och hund och hund ? Poliser har också hundar som skäller mycket och t.o.m biter personer vid jakt på människor t.e.x . Men de hundarna avlivas inte och det sker ej en bedömning av dem att de skulle utgöra en samhällsfara. När jag ringde till polisen för att höra mig för om vad som hänt med hund, hörde jag hur liselott sliwon sa åt christer hjärtmyr ”Säg åt honom att han inte får ringa hit något mer”. Hur mycket del i christer hjärtmyrs beslut om att hund skulle avlivas hade liselott sliwon mer ingående undersökt ? Om jag hade åkt hem med hund till mina föräldrar dagar innan de polisen kom hem till mig hade hunden levt idag. Och jag hade fortfarande kunnat vara hundägare. Jag visste om att polis skulle komma hem till mig då det kom ett brev till mig med information om vräkning och avhysning från bostad. Men att hund skulle omhändertas och avlivas var jag inte informerad om innan utan det blev jag först efteråt. En tragisk händelse att hund inte lever idag. Och de som fattat beslut och haft åsikter om min hund kommer sannolikt att klara sig undan detta hundmord.

2015-10-24

Taleptox

<+>

Groxxi 3 Groxxi 4

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.