Om att göra sig av med andra

Vad är det för tankegångar och psykologiska faktorer som gör att det finns de som försöker göra sig av med andra personer ? Ett trångsynt onyanserat tankesätt ?  Ett tankesätt med referenser som är begränsade till den egna minimala horisonten ? En person jag saknar riktigt namn på som chattade med ett fiktivt nick sa åt mig för en 14-15 år sedan på en chat ”Hur gör man för att göra sig av med dig?”. Vad har den personen för motiv till sina tankegångar om en annan person nämeligen jag ? Men vad för betydelse hade det påståendet från den personen ? Jag har kunnat fortsätta att vara aktiv och sysselsatt mig inom ram för samhällelig verksamhet.  Jag anser precis tvärtom om att var och en behövs. Detta med en vilja till att kompromissa. Att var och en behövs och kan och ska vara med. Ur sin förmåga och världsbilds ontologiska synvinkel. En annan person som jobbade 2004/2005 som arbetsledare på en kommunal arbetsplats på en trädgårdsavdelning som heter Tomas Larsson sa ”Alla kan inte vara med”. En annan arbetsledare som heter Leif Lans sa åt Tomas Larsson ”Det är du som bestämmer”. Några månader senare sista januari 2005 fick jag sluta på arbetsplats. Exakt skäl till att jag inte fick fortsätta på arbetsplats uttalades ej det blev jag inte informerad om. Men jag har tack vare ett fungerande socialförsäkringssystem och bidragsersättningssystem kunnat fortsätta att vara aktiv med 100% sysselsättningsgrad. Jag håller igång hela tiden och sysselsätter mig på ansvarstagande skäl på heltid. Jag tror att man ska akta sig för att börja sortera och urvälja vilka människor som skulle kunna tänkas vara med och inte. Det är en farlig väg att gå att börja med såna urvalskriterier. Det måste vara angeläget att var och en som vill ska kunna välja att medverka ur sin förmåga och sin egna stil. Vad kommer ett sånt tanketillvägagångssätt ifrån att försöka utesluta en del personer från en frivillig medverkan på arbetsmarknad eller med egen vald sysselsättning inom ram för vårat samhälles verksamhet ? En som skrev om detta med var Charles Darwin (1809-1882) som myntade begrepp det fria urvalet och evolutionsbegreppet. Han menade på att tillvaron och kampen om livet bygger på en evolution och ett fritt urval. Men stämmer det ? Är inte det en ganska onyanserad och farlig doktrin som tillhör ett annat århundrade att anamma vid beslutsfattande om medverkan i jobb eller sysselsättning ?

2015-10-25

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.