Illusionen om vampyrer

Vampyrer har såna funnits på riktigt tro ? Eller är de enbart en litterär fantasi och illusion från böckerna värld ? Kan man tro att det funnits vampyrer på riktigt som hade extra långa vassa hörntänder ? Vad var det för människor som på den tiden för en 400-500 år sedan kallades för vampyrer ? Hur uppstod en sån legend om vampyrer ? I sånt fall om de funnits på riktigt måste de vara utdöda idag år 2015. Jag har inte sett en enda riktig vampyr idag år 2015. Men på film finns de. Trickfilmade för att inge ett skimmer av trovärdighet. Det har gått så lång tid sedan medeltiden en 500 år och en möjlighet är att de var en sanning att det funnits människor som kallades vampyrer på den tiden med med extra långa tänder i hörnen? Men varför uppstår en sån myt att det skulle ha funnits vampyrer om det är en litterär påhittad myt? Och varför har de försvunnit i sånt fall i verkligheten ? Hur kommer det sig att några människor ska ha diktat ihop en sån historia ? Bram Stokers berättelse om Greve Dracula är ifrån 1897. Den bygger på inspiritation från en berättelse om en Vlad III Dracul som levde mellan åren 1431-1476. Dvs boken som bygger på en historia om Vlad III Dracul skrevs av Bram stoker en 400 år senare.

2015-11-03

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.