Människor ute på stan

Jag ser på gamla journalfilmer från 20, 30 och 40 tal och noterade att det var ganska mycket mer människor utomhus ute på stan t.ex. utmed vägar vid parader än vad det är idag år 2015 i t.ex. en stad som Örebro. Utom några få gånger om året numera då det kommer en massa människor som vistas ute på stan vid t.ex. olika nöjes och sport arrangemang som musikuppträdandet o helga natt  på stortorget i Örebro t.ex. Det har skett såna förändringar över tiden de senaste 50 åren t.ex. Jag minns förr om åren medans in statu tåget gick av stapeln i örebro en gång om året , det var ett tillfälle gatorna var fulla av människor minst 25 000 brukade kanta gatorna för att se en glimt av tåget på 80 och 90 talet. Numera körs inte in statu tåget längre. Stannar en del människor mer hemma i högre grad än förr ? Jag tror utvecklandet av tv under 60 70 och 80 tal  och datorer med internet som eskalerat under 90 talet har bidragit till förändrade levnadsvanor avseende att färre människor vistas ute på stan dagligen.

2015-11-03

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.