TV serien Vikings på Tv

Jag tittade jag på del 3 tredje omgången av tv serien vikings som visas på tv. Den serien är oerhört imponerande välgjord tycker jag. Med några riktiga karaktärer som t.ex. jarl ragnar lothbrok, lagertha, aslög, floki, jarl borg, kung horik och rollo. Men visar den realistiskt på hur människor verkligen levde på den tiden ?? De hade ej tv på den tiden på 700-800 talet och kunde ej se på historiska tv serier om det förflutna som vi kan idag år 2015. Hur kommer senare generationer att gestalta vår tid om t.ex. 700 år eller 1200-1300 år ?? Det är långa tidsavstånd. Finns tv, data, el, telefoni, och film kvar då ? .

Ikväll den 3/11-2015 kommer tv serien vikings del 4 av tredje omgången kl 21 på tv. Den ska jag se. Den utspelar sig på 700 800 talet e.kr. på den tiden fanns det inte tv apparater, telefoni, data, internet, el och elektronik, och de kunde inte som vi kan se på historiska tv serier som utspelar sig i det förflutna.De hade bara muntligt och skriftligt berättande på den tiden. Hur pass realistisk är tv serien i relation till hur det var i realiteten på den tiden ? Skildrar den hur det kan ha varit eller rör det sig om en uppdiktad efterhandsskapelse ? Krigiska tider har säkert funnits förr i tiden men slogs och hämnades de så mycket som de gör i den tv serien ? Det måste ha varit betydligt svårare att leva på den tiden än mot idag. T.ex. Hade de inte något socialförsäkringssystem på den tiden. Människor var sannolikt fattigare och hungrigare på den tiden. Utveckling i samhällen har lett till skillnader och förändringar genom tid och rum. skillnader är stora på de ändringar som skett …

2015-11-03

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.