Verklighetens relationer och de i film på tv

Jag ser på ett avsnitt av solsidan den 31/10 2015 och konstaterar att sånt som de säger och tycker om varann, de relationer som avsnittet innehåller,  mycket väl skulle kunna vara hämtat ifrån verkligheten. Fiktion som blivit verklighet på en filmduk. Den som skrivit manus till Solsidan har sannolikt studerat verkliga relationer ifrån livet och verkligheten. Vad kommer först ? Det som hänt i verkligheten eller det som händer på en filmduk i tv programmet Solsidan ? Vad avspeglar vad ? Har manusförfattare haft som avsikt och ambition att skapa en spegel de kastar tillbaka till tv tittare ? En ambition att skapa och skriva ett manus något så realistiskt som möjligt är ? Sedan finns det de filmer med ett annat innehåll som inte har ett dugg med verkligheten att göra. De skildrar ett innehåll och händelseförlopp som inte skulle kunna inträffa och hända i verkligheten. Med trickfilmning och klippteknik åstadkoms en handling och ett filminnehåll som ter sig närmast surrealistiskt och overkligt. Hur mycket film har det producerats under t.ex. 1900 talet som är konstruerad handling som inte har med verkligheten att göra ? På vilket sätt har publik påverkats i sina medvetanden av dessa filmer med overkligt innehåll ? Och åt vilket håll bär innehåll och handling hän inom producering av filmer och tv program ?

2015-10-31

2015-11-01

2015-11-03

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.