Resa till Mars år 2025

Jag läste på Mars One´s webbsida, http://www.mars-one.com, att några planerar att åka till Mars år 2025 om en 10 år. det är ca 54 st personer till en början som i omgångar om flera år ska åka dit på en enkel resa för att inte komma tillbaka till jorden. Till år 2033 ska 20 personer ha åkt dit. Det är flera hundratusen personer som anmält sitt intresse att åka till Mars. Idag är det ca 1058 uttagna av dem. Det som ter sig mest förbluffande med detta projekt är att de ej ska återvända till jorden någonsin mer utan att de blir kvar på mars för all framtid. De kommer leva och dö och bli begravna där på Mars. Hur har de som planerat detta tänkt sig att deras framtid ska bli på Mars ? Vad ska de göra om förnödenheter som mat och dryck tar slut ? Skicka upp fler raketer med proviant till dem på mars ? Tänker man sig att det i framtiden ska bli möjligt att de som är där då kan hämtas tillbaka till jorden med raketer och teknik som ännu ej är uppfunnen ? De första 4 som reser till mars kommer bli historiska och för alltid ihågkomna på jorden så länge det finns människor kvar på jorden. En man som heter Andy Weir har redan nu snappat upp detta tema och skrivit en roman ’Ensam på Mars’ (The Martian på engelska) som handlar om en astronaut som blir ensamen kvarlämnad på Mars. Det kommer sannolikt komma mer böcker som behandlar detta tema med resa till Mars de närmsta 10 åren innan projektet blir utav. Kanske kan de som skriver om det temat bidra med ideer till dettta tema som kan vara till ideer för mars one´s projekt för att det ska kunna fungera bättre. Annars är tema rymdfärder ett tema som varit oerhört vanligt förekommande på biofilm, jag tänker på Månbas Alpha, Stjärnornas Krig, Star Trek etc. I böckernas värld har det skrivits mycket sci-fi romaner också. Om projektet med resa till mars kan bli utav till år 2025 ? Det är mycket med planering, teknik, och förberedelser som ska stämma och fungera kan jag föreställa mig för att projektet med resa till Mars ska kunna bli utav. Jag har personligen funderat på om jag skulle kunna tänka mig att åka med till Mars. Men jag är tveksam. Jag tror inte att jag skulle åka. Jag platsar sannolikt inte i en eventuell uttagning. heller. Jag anser att Det är för farligt med själva resan och landning. Jag gillar trygghet för mycket för att anmäla mitt intresse till en resa till Mars. Och vad händer sedan när de väl lyckats landa ? Jag tror jag stannar kvar på jorden till mina sista dagar vid liv. Sedan kommer slutet på livet och dödens dagar inträder. Jag är alldeles för realistiskt lagd för att ha något hopp om ett liv i evighet. Det är förunnat ,som en föreställning om honom, vår herre Gud.

2015-11-07

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.