Sanningar exponerad inom oss

Den inre kraften hos en enskild individ får inte underskattas. Det är i det inre vi verkligen från början existerar men mest för att de inre strukturerna går att utveckla och stärka. Om att förändra de inre strukturerna i relation till oss själva, i relation till andra människor och den yttre verkligheten. Vad är det som händer inuti en människa som genomgår ett trauma där de inre strukturerna bryter samman och genomgår en kris ? Är det detta som kallas för psykos inom psykologin ? När sanningar om verkligheten blir exponerad och öppnar sig för oss i det inre. Den yttre verkligheten som tränger sig på och smälts samman med de inre strukturerna. Det inre som exploderar och bryts samman när en individ knäcks totalt av yttre påverkan och chock. De tankestrukturella formationerna, ett uttryck jag myntade i början på 1990 talet, att definiera den inre världen som en form av tankestrukturer och bildmässiga och ordmässiga formationer. En möjlig defintion bland andra. Det är när dessa strukturer och formationer påverkas av intryck och händelser ifrån den yttre verkligheten som förändring och utveckling sker. Att lära sig genom att utföra erfarenheter om verkligheten. När verklighetens sanningar tränger sig på den inre världen och dess sanningar inuti våra huvuden. Sanningar i Verkligheten och inre föreställningar och tro. Det finns människor med ett yttre som de tycker är fult, men en människa som tycker sig vara ful kan ha ett vackert inre och en vacker själ. Jag är troende och döpt intill den kristna tron när jag var barn. Det var mina föräldrar som valde att döpa mig. Sannolikt mycket av traditionella skäl. Jag är alltså en kristnad hedning och svensk medborgare vuxen, och myndig sedan 18 års ålder. Jag blev frälst och det blev skillnad i min tro 1998 det år jag fyllde 35 år då jag genomgick en personlig utveckling och kris det året. Jag tror på berättelser av olika sort, musikens samlande helande kraft och sköna melodier. Jag är inte absolut bokstavstroende i relation till Bibeln, utan har mina skeptiska och tvivlande stunder  då jag påminns om vetenskapens område som tränger sig på med andra berättelser om vår planet jorden och människor på den i olika historiska skeenden vi har kunnat läsa om i skola och annars. Men jag tror att innehåll i bibeln som ju också kallas för böckerna bok är något sant för den tid och de som levde då att tro på som en samling av berättelser ur deras perspektiv. T.ex. tror jag att berättelsen om Jesus Kristus har inträffat och är sann, han var en person som verkligen funnits på riktigt,  trots att det finns mycket frågetecken kring olika aspekter på den berättelsen. Och att en del av berättelsen kring det är uppdiktat och återberättat flera hundra år senare i efterhand. Men det gör det inte mindre bra och troligt att ha en tro att leva och verka efter. Med vår herre Gud och herre Jesus Kristus som de mesta inspiritations källorna. Man kan lära sig något också genom att studera och läsa bibeln och andra böcker också.  Foto i denna artikel från 2003.

2015-11-07

Taleptox

<+>

smallCIMG4004

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.