Om att aldrig bli av med sina speglar

En bror till mig som heter Lars sa en gång i tiden till mig ”Du blir aldrig av med dina speglar”. Vad menade han med detta kryptiska påstående ? Jag har inga egna speglar i andra. Men en spegel på väggen har jag sett.  Jag ser andra människor som de är. 7 miljarder olika människors sanningar om oss själva. Är det likadant för alla ? Vad innebär det att ha några speglar i andra ? Att se sig själv i andra personer ? Jag ser inte mig själv i andra. Detta med identifikation som är så vanligt nuförtiden. Jag ser andra som de är. Men som en person uttryckte det en gång ; människor tänker så olika. Milan Kundera är en författare som skrivit om temat med att se speglar av sig själv i andra. Jag tror att min Bror Lars har fått dessa tankegångar ifrån att ha läst böcker av Milan Kundera. Det är snarlik syntax på de påståenden han gjorde och det milan kundera skrivit. Om man inte har några speglar i andra kan man heller inte ha några speglar att bli av med. En kvinna som heter maria folkesson sa åt mig ”Du är en liten människa” ….. som om hon räknade sig till de stora människorna och värderade mig som en liten betydelselös person. Men jag tror inte på vare sig det absoluta eller stora övermänniskor. Jag tror inte på övermänniskan. Jag tror på att människor är mest som människor är och inget annat vare sig själva. Jag blir aldrig färdig med vare sig mig själv eller andra människor.

2015-11-13

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.