Om att profilera sig och väcka uppmärksamhet

Jag var arbetssökande förut i mer än 10 år. Det är nästan ett heltidsjobb att vara arbetssökande. Samtidigt sysselsatte jag mig själv med data och teknik inom ram för arbetsmarknadsprogram. Jag var administratör av en egen website i 14 års tid. Från 2001 till 2015. Jag har flera utbildningar både inom teknik men också humaniora, jag har en ingenjörs utbildning, en data administratörs utbildning, samt jag har läst psykologi, praktisk filosofi i 2 terminer, och litteraturvetenskap i 2 terminer. När jag var till Arbetsförmedlingen påpekade jag att jag hade utbildning. Handläggare och tjänsteman Cecilia Ekenberg sa då ringaktande ”Den är förlegad” och syftade på min utbildning. Vad hon själv hade för utbildning ville hon inte berätta. Vad hon hade för referens för sin värdering sa hon inte heller. Men hon medgav att hennes inställning till just mig hade med maktutövning att göra. Ur tomhet föds ett maktbegär.  Jag gjorde försök att byta handläggare då jag ansåg att hon motarbetade mig avsiktligt. Hon kunde då inte låta bli att fatta ytterliggare beslut om mig. Istället för att låta en annan handläggare ta över, stängde hon av mig från program 3 gånger på ett år. Med påhittade skäl från hennes sida till sina beslut. Detta var 2007 och 2008. Var jag så betydelsefull för henne att hon inte kunde låta bli att sabotera och ställa till det för mig, och göra det svårare för mig ? Idag år 2015 är jag förtidspensionerad ingenjör och data administratör. Jag jobbar några dagar i veckan på en dagverksamhet idag. Jag är med i civilförsvaret. Det har jag varit sedan 1987. Jag har sökt ca 500 jobb mellan åren 1998 till år 2010. Jag ringde till en facklig representant en gång i tiden för en herrans massa år sedan i något ärende och jag sa att jag hade det så svårt. ”Det är tufft” svarade han då. Och sedan kritiserade han mig för att ”bara ha gått min egen väg”. Vad handlar det om i en jobbansökan och cv som gör att en arbetsgivare fastnar för en ansökan i mängden och anställer en person ? Handlar det inte om att profilera sig och väcka uppmärksamhet för sina tankar och ideer?? Och varför blir en del personer bortvalda ? Det pratas en hel del om matchning och att hitta rätt person på rätt plats. Utannonserade tjänster finns det gott om. Det skickas sannolikt mycket ansökningar också på ledigförklarade jobb. Människor som drar förhastade falska slutsatser om andra människor, existerar det ? Och hittar på omständigheter och egenskaper om en del andra för att rättfärdiga sina falska beslut om dessa personer?  I denna mångtydiga värld vi lever i idag. Jag tänker på de personer som förtalat mig vid ett flertal tillfällen och tilldelat mig egenskaper som är hämtade från den inbillade fantasins område.  När jag som person enbart försöker profilera mig med en personlig stil och väcka uppmärksamhet för mina skrifter och min musik.  Jag är glad att jag är den jag är. Jag är troende och döpt i en kyrka av en präst. Om man inte tror på att det en gång i tiden funnits ett väsen som kallades Gud, vad blir det då kvar att tro på om det inte är sant ? Vad händer med referenser för beslutsfattande för en person som är en sekulariserad ateist ? Och inte kan känna någon skuld för sin eller andras situation ? Ett betydande skuldförsättande av andra personer ? En oskuldsfull person finns det såna som förnekar Gud, Jesus Kristus och ringaktar den helige anden ? Finns det människor som önskar döda den religiösa tron t.ex. ? Jag har varit med om att det varit människor som haft den uppfattningen att religion är något negativt för det som de menar på orsakar bara krig. Men beror verkligen krigs konflikter på religion och tro i sig ? Finns det inte andra skäl till att en del människor drar ut i väpnad konflikt ? Vad är krig ? Väpnad konflikt ? Vilka bär vapen ? En del personer , en minoritet ? Men Inte jag som den fredliga person jag är. Jag är oskyldig. Jag vurmar för det privata civila livet. Jag är bara en vanlig udda kuf och person som lever för det jag tror på. Jag identifierar mig med de som blivit  dömda och bortvalda, som Franz Kafka t.ex. Jag är ingenjör och data administratör.

2015-11-15

Taleptox

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.