Åren går med sin jämna gång

Och det är såna skillnader mot förr t.ex. i europa mellan åren 1933 till 1945 och idag år 2015. Det har att göra med den utveckling och förändring som skett de t.ex. senaste 70 åren. Det har hänt så mycket på den tiden. Och åren går med sin jämna  gång. Varken snabbare eller långsammare. Och man förändras med ökad ålder och åren som går både i själen och kroppsligt. Jag är ingen förintelseförnekare. Tvärtom. Jag har sett fotografier och filmmaterial i dokumentär på tv, från europa mellan åren 1933-1945. Jag har med mina egna ögon och medvetande sett de läger som påstås ha existerat i europa. Fast jag var inte ens född före 1963 och då var de lägrena ett minne blott för många människor. Enligt källa i encyklopedi fanns det tusentals koncentrations och utrotningläger i europa på den tiden under 30 och 40 tal fram till 1945. De flesta läger placerade i östeuropa. Enligt källor dog det ca 50 miljoner människor på en tidsperiod av 12 år. Ryssland och östeuropeiska områden drabbades enligt information hårdast. Jag tänker också på de som överlevde detta inferno och blev en 80 90 år gamla, några som var med om detta är ännu vid liv 2016, men de blir färre och färre med åren, och de levde sina liv och var med och byggde upp delar av europa senare under 50,60, och 70 tal. . Jag hoppas och vill tro på att det inte ska behöva hända igen att det byggs arbetsläger, förintelseläger och utrotningsläger,  i europa. Någonting måste man tro på som möjligt. Och det som hände då vill jag inte ska komma tillbaka något mer. Det är det som är vårat ansvar som medmänniskor att förebygga mot att såna ideer och krafter sprider sig mer frekvent och stort. Och jag tror det är möjligt att  förhindra att det sker något sådant på mer bred basis. Det är också våra politikers ansvar idag år 2015 och framåt  att se till att det inte sker igen, och det är viktigt att rätta sig efter och bibehålla den demokratiskt byggda opinion som finns som säger att vi vill inte ha något sånt som inträffade mellan åren 1933 till 1945. Delar av europa bombades sönder mellan dessa år. Och om man tänker tillbaka på åren efter 1945, under 50 och 60 tal,  måste de som levde då ha byggt upp de delar som bombades sönder i europa väldigt snabbt.

https://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6rintelsel%C3%A4ger

 

2015-11-17

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.