Om en utbredd officiell sanning

…..I relation till att det finns flera mångtydiga sanningar. Det finns idag en utbredd uppfattning att det skulle finnas en officiell sanning som är sannare och mer riktig än andra uppfattningar. Den odlas och beskrivs dels som att ha med med mediala kanaler att göra. Särskilt bland personer som jobbar med media och på myndighet finns denna uppfattning utbredd. De som avviker från denna officiella sanning och anammar en alternativ tro och uppfattning får oerhörda svårigheter att klara sig. Det berör det utbredda ifrågasättande och misstroende inriktade uppfattning en del visar prov på mot det som avviker eller är annorlunda. De människor som skyller ifrån sig för sina känslor av främlingsskap på att det är de andra som är skyldiga till denna alienation. De människor som inte kan bära skuld utan skyller ifrån sig på en godtycklig slumpmässigt utvald syndabock. Några skyllde på Jesus Kristus för 2000 år sedan. Denna idé om att det ska letas efter fel som inte stämmer överens med den officiella sanningen. Kan man säga att allt upprepar sig på den punkten om några skyller ifrån sig på en enskild individ idag år 2015 ? Men det har ju hänt så mycket sedan de dagar Jesus Kristus levde och verkade !? Det har skett ständiga förändringar sedan dess. Men kan det vara både-och ? Att det ena inte utesluter det andra eller det tredje ? En del anammnar en vederläggandets filosofi och har som metod att försöka vederlägga andras uppfattning om den inte entydigt stämmer överens med den egna uppfattningen. Istället för att erkänna det som är annorlunda som den som likvärdig och lika sann som den uppfattning denne håller för officiellt sant. En insikt i att sanning kan vara mångtydig och att verkligheten består av flera parallella sanningar.

Praktiska skämt finns det de som ägnat sig åt officiellt sett. Jag tänker på Kalle Sändare, Bosse Parnevik, Hassan gruppen, och nu senast wakeupcall med NRJ ´s radiostation. Jag utförde också några practical jokes 2012 i relation till några personer som medverkat i att fatta beslut om mig å jobbets vägnar mellan åren 2003, 2009 och 2010. Och reaktionen på skämten blev en helt annan än vad andra fått erfara åtminstone officiellt sett. Det görs skillnad på personer och personer. Och vad en del människor accepterar och inte accepterar. Såvitt jag är insatt i har inte några av de grupper jag nämnde som ägnat sig åt practical jokes blivit annmälda till polisen. Förutom radiostationen NRJ som påstås i tidning ha blivit anmälda till polisen för att vid en busringning ha utgett sig för att vara poliser. Åtminstone har flera av dem ej blivit anmälda, inte vad som är känt officiellt sett. Men det blev jag. Jag blev istället anmäld till Polisen för ofredande för några practical jokes. Fast jag bara suttit hemma vid ett skrivbord och skickat några sketna satiriska skämtbrev. Och det blev en dyr tillställning. Några av de som jag dels skämtat med anmälde istället mig och 8 av dem begärde skadestånd på sammanlagt 55 000 kr. De jag skämtade med som anmälde mig var dels Helene Skyllberg, Jaime Navia, Alicia Samano Brunåker, de som begärde skadestånd var Cecilia Ekenberg AF, Eva Lagerträd AF, Bo Hallonqvist Bokonsulent ÖBO, Bengt Ask Advokat, Leif Lans och Elisabet Lans, Conny Landin och Annica Haraldsson, en Maria Folkesson och Lars Norberg, samt Göran Mårtensson Kronofogdemyndigheten anmälde mig enbart men begärde inget skadestånd. Jag skrev till några fler också än dessa men de personerna anmälde inte mig till Polisen. Vad beror det på att praktiska skämt accepteras om det sker via en medial kanal, medans om en civil privat person som jag själv skojade lite med några satiriska skämt så blev jag anmäld till Polisen ? Varför görs det skillnad i bedömning på olika sätt att tänka och verka som bygger på ett likadant tillvägagångssätt ?

 

2015-11-30

Taleptox

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.