En del sitter väldigt ensamma

Det är många människor som sitter vid en dator ensamma därute och längtar efter sällskap och kontakt med omvärlden. Det är med empati och medkänsla med dessa människor jag konstaterar att detta med datorer , chattar och t.ex. facebook har delvis skapats för att kunna förebygga mot isolation och utanförskap i vårat samhälle. För en möjlighet att kunna hålla kontakt med andra som nära, kära och andra vänner. Därför är det med ledsamhet jag noterat att det finns de som är illvilliga och sitter med fotografier på andra än dem själva för att försöka vilseleda och testa av andras läggning. Det sitter t.ex. män med foton på mer eller mindre kända kvinnor i syfte att testa av vilka som kontaktar dem. Det sitter vuxna människor och utger sig för att vara minderåriga under 15 år för att som de resonerar testa av andra personers läggning. Vuxna människor med snuskig fantasi om andra vuxna finns det  såna ? Det verkar också som att misstro och misstänksamhet har ökat mot förr. Man får lov att tänka på vad man säger och gör på internet. Det har jag själv erfaret då jag tydligen blivit misstänkt för både det ena och andra. Och jag har också varit med om att annan person använt foto på mig på chat och utgett sig för att vara jag. Enligt uppgift från säker källa som påstått att det finns de som jobbar som Poliser som själva sitter vid datorer på chattar och i facebook under påhittad profil för att fiska efter kunder till jobbet. Eller för att försöka lösa svåra ärenden. Kan det verkligen räknas som en rättfärdig metod ? Jag har skrivit om detta till flera instanser men ingen har svarat på om det är rättsligt och troendemässigt godkänt med en sån arbetsmetod att utge sig för att vara en annan person. En person skrev på en chat ”man döms inte för vem är utan för vad man gör”. Jesus Kristus predikade att man inte ska döma andra och det är ungefär 2000 år sedan. Och det var en av anledningarna till att han blev sannolikt dömd för dels det på den tiden. En del människor är snarare till att döma andra än vad de är till att rannsaka sig själva. Jag har blivit mer försiktig än förr tidigare under 2000 talet. Jag chattade en del på främst chat passagen förr om åren mellan 1998 och en bit in på 2000 talet.  men har slutat för det var för mycket tråkigheter som utspelades där. Jag tyckte det gav mer att läsa en tidning medans jag besökte wc än att fortsätta sitta och chatta. Med facebook är det flera betydande skillnader. Den är mer som en dagbok där man kan läsa och framföra den information man väljer. En avigsida av detta med att internet missbrukas är att det blir svårare med detta att komma i kontakt med människor. Trots att de som uppfunnit detta med datorer och internet hade andra syften med sin teknik. Jag vill därför uppmana den som läser detta att tänka på vad ni gör och säger på internet. Men jag vill inte underskatta andra och jag tror att det är något ni redan tänkt på.

2015-12-13

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.