Om avskaffandet av straff korsfästelse

Myles Kennedy sjunger I låten unholy på senaste skivan från 2014 med slash ‘world on fire’ att det är du som borde bli korsfäst. Bestraffningsmetod korsfästelse avskaffades och förbjöds år 321 e.kr. Det är med viss oro jag lyssnar till myles uppmaning att återinföra en bestraffningsmetod som togs bort för nästan 1700 år sedan. En ganska drastisk inställning till något men en 1700 år försent. Hur han tänkt med detta ? Menar han det mer symboliskt ? Eller hur har han tänkt att det ska vara ? Vi kan väl inte återinföra en av de grymmaste metoderna som existerat än gång till ?? Det vill inte jag ska hända. Är det ens möjligt att föreställa sig den enorma smärta det måste ha inneburit att bli uppspikad på ett träkors inför allas åsyn på en gata eller torg ?? Tack och lov avskaffades den bestraffningsmetoden år 321 av Konstantin den store. Drack en kopp kaffe och tänkte på berättelsen om Jesus Kristus.

2015-12-19

Taleptox

<+>

smallDSC_1573

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.