Profilera sig och skapa en egen stil

En person jag inte har riktigt namn på påstod på en chat under fiktivt nick  för några år sedan att jag är sån som härmas !? Jag härmar ingen annan. Jag försöker mest vara mig själv så mycket som är möjligt. Jag har inte tid till att imitera och härma andra. jag har fullt upp med att profilera och skapa mig en egen stil. Var och en har sin stil.

Vad driver de människor som har fått för sig att deras arbetsuppgifter inbegriper att skaffa sig en uppfattning OM andra människor ? Vad har de för mål och mening med sina diagnoser av andra människor ? De som hävdar att de  har en rätt att utöva makt och ha som arbetsuppgift att sitta och ha en uppfattning och åsikt om hur de tycker att andra människor är till sätt och egenskap !? s.k symptomatiskt tänkande där en människa räknar upp en del faktorer som symptom på en egenskap hos en annan människa. Och sedan ställer s.k. kuggfrågor för att verifiera den egna uppfattningen om den människan som att vara sån med vissa specifika egenskaper som projiceras på en annan människa. Detta när en enskild individ försöker bryta sig loss ifrån och frigöra sig ifrån en utbredd uppfattning eller falsk fördom om den enskilde individen. När ett rykte blir falskt och rotar sig fast bland några individer i t.ex. en grupp och sedan blir nästan omöjligt att komma undan ifrån. Finns det fördomar som är sanna ? Vad är det för skillnad på sanna respektive falska fördomar ? Vad är en fördom ?  Vems uppfattning om verkligheten håller måttet i alla väder ? Vad är dumhet ? Finns det verkligen dumma människor ? Finns det såna ? Finns det människor som är kriminella som en slags medfödd egenskap ? Ingen människa väljer till vem eller var den föds. Om inte människor föds till kriminella , när blir de det då i andras ögon ? Finns det människor som är av uppfattning att de är kriminella som en egenskap  ? Vem tar ansvar för de människor som är dödsdömda, utdöda och eller utrotade ??

Det kom ett epost till mig kring år 2000 med ett meddelande i ämnesrad om en bortamatch som skulle fortsätta med en hemma match. Jag fick också ett epost kring sent år 2000 med hot ifrån en person som kallade sig Jon. Jag antog att det syftades på att något pågått mot mig i Uppsala medans jag bodde där i olika omgångar, som sedan skulle fortsätta sedan jag flyttat hem tillbaka till Örebro år 2000. Vad grundar det sig på att en del personer skaffar sig en måltavla för sin vilja, föreställning och uppfattning om andra människor och sig själv ?? För att sedan ägna sig åt att jobba på den personen med olika medel ?? Har det enbart med ren och skär maktutövning att göra ? Har de inget annat vettigare för sig än att öva och träna makt på andra ?? De som skyller ifrån sig på andra människor, som de helt godtyckligt letar efter ett fel hos för att sedan med falska avsikter göra livet tråkigt för dem med påhittade anmälningar och anklagelser om påhittade brott ?? Allt är en illusion. Varje tema och händelse har sin orsak i inbillning. Jag tror inte på konspirations teorier och att jag skulle ägna mig åt det alls. Tvärtom jag tror inte det finns några sammanhang alls i en del av det som händer. Fast en del människor vill intala sig själva att de vet vad de håller på med, och en del vet det, och att de ingår i ett viktigt sammanhang av händelser som de säger att allt hänger ihop. Det som kallas determinism. Eller s.k. orsakstänkande. En del Människor om de är av den oskuldsfulla sorten agerar helt och hållet på slumpen och irrationellt. De reagerar utifrån symboliskt tänkande och symptomatiska faktorer. Huvudanledning till att jag blivit anklagad och åtalad för ett falskt fiktivt brott är inte av konspiratoriskt skäl, utan det beror på att jag blivit förtalad och utpekad för att vara en sån som några inte gillar. Jag har gjorts till en symbol för något förhatligt. Helt och hållet med slumpen som moder. Så simpelt är det med dessa personer som valt att anmäla mig för några sketna brev. Jag undrar vad en del människor håller på med ? De som måste hålla på och bearbeta omgivning och andra människor, samtidigt som de anmäler och åtalar andra om de själva råkar ut för något likadant. Det var tydligen inte slutdisskuterat för min del , som en Leif Lans trodde i januari 2005. Jag har kunnat fortsätta verka och vara aktiv och pratat på. ”För din del är det nog slutdisskuterat nu” sa han när jag avskedades från en arbetsplats jag inte fick fortsätta på efter 10 månaders slit och jobb. Han hade själv några månader innan mordhotat mig och sagt att de som inte klarar av att göra barn ska skjutas av. Sedan godkände han att jag fortsatte på jobbet, men några månader senare hade han av oförklarade skäl ändrat sig och han medverkade sedan i januari 2005 tillsammans med Tomas Roos och Cecilia Ekenberg i att fatta beslut om mig att jag var tvungen att sluta på trädgårdsjobb i januari 2005. Jag hade kommit med i denna maktgalenskap. Detta var ett ogenomtänkt slumpens falska maktutövande beslut. Jag önskade fortsätta på ett trädgårdsjobb jag inte ens hade utbildning för. Men det fick jag inte. Jag kunde ha bestämt det själv. Jag tänker därför inte göra som de tre och härma dem en 10 år senare, och som en Tomas Roos gjorde och säga till dem att deras arbetstid tar slut nu. Det har gått 10-11 år sedan det. Istället vill jag önska dem ett riktigt långt och lyckligt liv och att deras tid inte tar slut nu, utan att jag hoppas att det ska pratas mer om dem och att deras förenklade simpla arbetsmetoder blir väl vitt kända och omtalade i flera århundraden, ja till och med i evighet. Att något aldrig blir bortglömt. Och att de blir kända för sina arbetsmetoder. Att göra redan arbetslösa ännu mer sysslolösa och arbetslösa.  Hoppas det kommer pratas mer om dessa personer. Och att de ges möjlighet att prata ut ordentligt och komma med förklaringar till hur de har tänkt och vad de sysslat med på arbetstid. Hälsa dom att de ska jobba på, prata på och att de sedan när de är färdiga med jobbet ska höra av sig och berätta hur det gick…..

2015-12-18

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.