Ett fiktivt inbillat brott

Finns det brott som är påhittade fiktiva inbillade brott ? Där en person och anmälare har läst innantill I en lagtext och sedan projicerat detta på en annan individ ? Enbart I en annan persons huvud existerande händelse av fiktiv sort ? Har du blivit anmäld för ett brott Du uppfattat som en inbillad fiktion från filmens värld ? Bli Anmäld för ett fiktivt inbillat brott. Behövs det ingen kärlek för att  det skall komma till på din lott. Kan vem som helst bli det Utan egentlig sann anledning? Likt Josef K en litterär figur I romanen Processen av Franz Kafka  Som blir anklagad för ett fiktivt inbillat brott. Eller den anklagade Jesus Kristus blev han också beskylld för ett fiktivt brott? Jag har själv erfarenhet av att ha blivit anmäld och dömd för brott som var av påhittad form med skickade brev och epost till några som anmälde mig till Polisen, ett s.k. fiktivt inbillat brott. Där min ambition var annan än att begå brott nämeligen att höra av mig till några personer och undersöka hur de skulle reagera på skickade brev och epost. Det räcker med en kommentar eller blick som uppfattas sån. För att en anmälan skall komma till. För en del räcker det med att inte göra något alls , och ändå kan de bli anmälda för ett fiktivt inbillat brott. En del ser på anmälningar som en lösning I sina huvuden på deras problem. Eller på en framgång I kärlek som uteblev. När den irrationella oskulden har makten Kan vad som helst bli sant ? En del anmäler till och med helt utan verkligt skäl För att deras verklighetsuppfattning är skev och falsk. I syfte att försöka rädda en situation Där de kan ha känt sig hotade, kränkta eller förnärmade. Känslor är abstraktioner I idévärlden. En anmälning blir dess konkreta konsekvens. Detta är livets inbillade fiktiva rättegång . Det vi gör vänds emot oss på ett sällsamt sätt. Vad är det för psykologiska faktorer som spelar in och gör sig gällande när det sker en anmälan av ett fiktivt inbillat brott ? Hur resonerar en människa som anmäler en annan människa till annan instans när det skett andra händelser som triggat detta fiktiva inbillade brott ?

2015-12-22

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.