Om orsaker till klimatförändringar

Jag hör till dem som anser att de senaste årens tecken på klimatförändringar inte till huvuddelen beror på att det är orsakat av människor. De flesta forskare vill skylla på människans sätt att leva och konsumera för klimatförändringarna. Det är ytterst få som delar min esoteriska uppfattning om detta. Och det finns skäl till det. En del människor har ett behov av att anse att vi människor har oss själva att skylla på. För att också inge orsak till att det skall ske förändringar på våra sätt att leva och konsumera. Men är det verkligen en lösning på detta och är det möjligt att förändra så mycket som en del anser att det behövs ? Det är ytterst svårt att fastställa de definitiva orsakerna till klimatförändringar. Det är en process som pågått under mycket lång tid.  Sannolikt påverkar utsläpp av koldioxid gas från fordon och fabriker skapat av människor atmosfären och dess beståndsdelar. Men enbart till en viss del. Den mesta förändring som skett med klimatet att temperaturen i atmosfär och vid nord och sydpol blivit varmare och att isen smälter på t.ex. glaciärer snabbare nu än förr för flera år sedan kan bero på yttre förhållanden. Jag skriver kan bero … vilket är ett påstående jag gör utan empiriska eller konkreta bevis, utan det är en föreställning jag bygger på ett subjektivt antagande. Sannolikt skulle det gå att mäta om temperatur har förändrats i jordens inre och värmen från solen. Har värmen på temperaturen från jordens inre och från solens värme förändrats t.e.x de senast 500 åren ?? Men jag tror på att de mest potentiella tecken på klimatförändringar kan bero på att temperatur i  jordens inre och solen blivit varmare. Små grad skillnader i temperatur från jorden och solen ger stor effekt på atmosfär och temperatur i den. Temperaturen inuti jorden är oerhört varm. Och att de mesta klimatförändringarna kan bero på att det orsakats av yttre förhållanden som inte orsakats primärt av människor utan av naturen självt. Klimatförändringar påbörjades långt före 1800 talet då mycket av den teknik och fabriker som släpper ut koldioxid uppfanns och togs i bruk.  Varför skulle temperaturen öka om det sker utsläpp av koldioxid i atmosfären ? Det som en del kallat växthuseffekt. Om det med utsläpp av gaser i atmosfären påverkar temperaturen skulle det rimligtvis minska på och göra temperatur i atmosfär kallare. Om solens strålar får svårare att nå atmosfären och värma upp den. Att isen smälter fortare idag än för t.ex. 50 år sedan beror sannolikt på att temperatur i atmosfär, jordens inre och solens temperatur har ökat och blivit varmare. Och temperaturen i atmosfären har sannolikt ökat för att temperatur från jordens innanmäte och solens bestrålande blivit varmare.  Förr i tiden före 1800 talet för mycket länge sedan var det mycket mer is och glaciär  i de nordligare delarna av europa. Om den kunskapen om jorden stämmer ? Den isen måste ha smält också och det var före 1800 talet och industrialiseringen påbörjades och mycket av det som det sker utsläpp ifrån var uppbyggt som fabriker och energiutvinning och fordon fanns som släpper ut koldioxid gaser. För dens skull är det meningsfullt att försöka påverka och minska mängd utsläppt koldioxid genom användande av alternativ teknik och andra energikällor. För att förbättra kvalité på atmosfär och inte göra den ännu sämre. Men frågan är om det går att stoppa nedsmältning av isar som pågått under en lång tid och påverka en ökad temperatur i atmosfären ?

2016-01-07

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.