En oskuld som söker efter ett straff

Jag sitter vid ett skrivbord och funderar på den sneda fördelningen av pengar som råder i den rika världen. t.ex. tv bolagens jätte vinster, och andra bolags enorma vinster på flera miljoner. Fattiga och rika människor finns det I nästan alla länder på vår jord. Tv bolaget Tv4gruppen gjorde en vinst på 640 miljoner kr 2014, och andra tv bolag som svt , tv3 m.fl. gjorde också vinster  som jag är med och betalar på via tv avgift. Jag är en fattig person , jag hade inte ens råd att köpa en egen cykel senast. cykeln jag har är en present från anhöriga. Jag gick back ca 5000 kronor 2015. Jag är försatt i skuld. Efter att en person jag inte har namn på skrev på en chat till mig efter att denne hade smygläst mina kontoutdrag från bank ”Dig gör man inga pengar på” ansåg denne för en 12-13 år sedan. Min ekonomi har inte ändrats på 15 år . Jag lever kring existensminimum. Jag har inte haft råd och varit på semesterresa sedan 1998. Under en längre tidsperiod har jag sökt ca 500 jobb. Jag är en person som också vill vara med om utveckling, välstånd och delaktig i välfärd. Men jag har bara råd med det allra nödvändigaste I tillvaron på den lilla pension jag har, som mat, kläder, hushållsprylar, och tv/radio, hemförsäkring, telefon och internet. Jag skulle vilja tjäna så pass att jag skulle kunna ha råd att köpa en bil åtminstone.  Men det är en låst situation jag befinner mig i. Jag har inte möjlighet att påverka min ekonomi. Tv4 är enbart ett bolag bland andra bolag som de senaste åren gjort ökande enorma vinster. Sedan 2006 tack vare regering Fredrik Reinfeldt och Anders Borg, och deras skattesänkningar med 130 miljarder. Nu finns det säkert de som undrar var pengarna som finns i systemet har tagit vägen ?? De rika har blivit rikare och de fattiga har blivit fattigare de senaste 10 åren. Arbetslösheten har ökat under denna tidsperiod. Trots att regeringens mål 2006 – 2014 var att den skulle minska genom sänkta skatter för företag. Bolag och organisationer med mycket medel och stabil ekonomi finns det. Trots en del bolags jätte vinster , men mer brev och epost  med betalningsuppmaning kommer det till mig på min privata adress varje vecka. Från svenska kyrkan och röda korset har det kommit flera dussin med brev med betalkrav och uppmaning att skänka en gåva i brev till mig personligen på min privata adress.  Numera bär en del av oss inte på så mycket kontanter utan vi har betalkort istället. Detta med en minskad användning av fysiska kontanter som på bussar t.ex. i kollektivtrafik  är en medveten plan från en del aktörer för att minska rånrisk t.ex.. I affärer och banker är det mindre kontantanvändning också t.ex. mot förr för några decennier sedan. Utanför en del affärer I vår stad och flera andra städer med sitter det stackars människor året runt dels i vinterkylan och huttrar och fryser och tigger för några kronor om dagen. Det är en underbart besynnerlig ojämlik värld vi lever i. Enligt känd information har EU tillsatt medel för att bistå de som tigger I sina hemländer. Men det är så mycket korruption där att pengarna rinnner ut I andra områden. Vad är det för psykologiska mekanismer som inträffar när en person läser innantill i text och sedan söker en person att straffa med ett domslut för en handling ? Finns det oskuldsfulla människor som tipsar och anmäler oskyldiga personer felaktigt ? De verkliga makthavarna de som styr på myndigheter och I riksdag som fattar beslut om vår välfärd klarar de sig undan att fatta vilka beslut som helst ?  Anses det vara ett misstag att anmäla och döma en oskyldig person ? Fattig handikappad oskyldig ingenjör mordhotad flera gånger, anklagad och åtalad för att ha skickat några sketna satiriska skämtbrev. Jag skickade en del brev och epost första havlvåret av 2012. Poliser åkte hem till handikappad fattig ingenjör och hämtade honom till förhör och hämtade med hans datorer för att undersöka I datorerna om han skadat några människor. Samtidigt kablas det ut rakt in I våra privata hem flera tusentals radio och tv program som innehåller humor och skämt, från tv bolag som gör miljonvinster, som t.ex. TV4 som enligt egen uppgift på webbsida gjorde en vinst på 640 miljoner kronor 2014. Betalat delvis av oss skattebetalare, radio och tv tjänst samt annons betalare och mediala kunder I våra privata hem. Arkeologen och min bror Lars Norberg skrev ett epost till mig 1997 till en komvux skola jag gick på om att han satt på en gudsförgäten plats och ruttnade bort och bidade sin tid inför den stora resan. Detta skrev han till mig en tid före han skulle åka på semester resa till Philipinerna. Han skrev sedan några år senare ett epost till vår pappa  och skrev att han velat väcka mig. Vad han nu menade med det ? Hur menade han egentligen med att väcka mig ? Ansåg han att jag var sovandes, oskuldsfull och omedveten om min situation ? Min bror är en själslig oskuld. Det är han som med några andra har sökt ett straff för mig. För några sketna telefonsamtal och brev och epost. ”Jag har inte hittat på det här” sa jag och syftade på att Gud skapat detta. ”En sån skuld vet inte jag om jag vill leva med” sa min bror lars då. Men han var snar med att försöka försätta mig i skuld genom att anmäla mig till Polisen 2012. Det är jag bland en del andra som är försatt I skuld. Vad söker en person som är försatt I skuld ? Jag söker knappast ett straff för andra. När tillvaron redan kan uppfattas som ett straff att födas till den värld som den är beskaffad. Jag söker en sannare sanning om tillvarons beskaffenhet. Jag tror på berättelser, melodier och ett nyanserat universvida perspektiv. År 2012 ca 10 år senare efter att jag hört av mig till honom på telefon, brev och epost anmälde han och 10 andra personer mig till Polisen och han påstod att han tröttnat på att höra av ifrån mig och han påstod att han känt sig hotad. Inbillade inte han sig det ? Utan att jag hotat en enda annan person. Jag drogs inför domstol och åtalades dels av min bror Lars och dömdes, efter att jag vistats 4 månader I häkte och fängelse,  till 2½ års inlåsning på rättspsykiatrisk avdelning. Jag blev alltså anmäld och dömd delvis av en släkting bland de andra som anmälde mig. Var han en oskuldsfull person som sökte en skuld I en släkting att dra inför domstol och döma för något påhittat inbillat fantasifullt ? Hade han planerat detta sedan flera år tillbaka ? Ända sedan januari 2005 ? På rättegång 2012 anförde han som argument för åtal och dom händelser som inträffat 12-13 år tidigare. En sammansmältning av irrationella mått mellan olika år och olika händelser inträffade. Nu idag 2016 är det jag som är försatt I skuld. Och jag söker inte ett straff I andra. Men finns det oskuldsfulla personer som söker ett straff I andra personer att ålägga dem ? Tjänsteman och Personal på arbetsförmedlingen förtalade och hotade fattig handikappad ingenjör. Kvinnlig tjänsteman på AF sa 2002 att ärende skulle firas av och avslutas. Hämnden mot fattiga handikappade människor från oskuldsfulla människor, förekommer sånt? Jag har helt klart blivit förtalad och utsatt för en irrationell hämnd från några personer. Vad händer  med människor som varit oskuldsfulla och drabbas eller utsätts av tillvarons skuld ? Detta med att det finns människor som utsätts för och erfar ett psykiskt sammanbrott och trauma.

2016-01-20

2016-01-30

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.