Om att hålla måttet inför en granskning

Vilka människor överhuvudtaget håller måttet vid en stenhård granskning ? Vad är syftet med att granska en verksamhet ? Vems värderingar ska gälla i denna mångtydiga värld och vilka syften har en granskning ? Finns det rimliga skäl till att det sker granskningar ?  Vilka sorts människor är det som gärna granskar andra mer än de granskar sig själva och har åsikter om hur verksamheter sköts ? De som inte själva är engagerade men som gärna vill ha andra att skylla på och några att anklaga för sina dåliga tankar om andra människor ? En utbredd skepticism och misstänksamhet mot att det sker ett utbrett fiffel med pengar I olika verksamheter? Jag var kassör för en idrottsförening I innebandy mellan åren 1992 till 1997. Jag blev någon gång 1996, eventuellt var det det året minns inte exakt datum,  anklagad för att ha försnillat eller missskötit pengar och ekonomi.  En kvinna som heter Pernilla Thur som spelade I damlaget på den tiden ringde mig kan ha varit 1996 någon gång på min privata telefon och undrade var pengarna tagit vägen. “Man undrar var pengarna tagit vägen?” frågade hon anklagande. Jag hade skötit ekonomin ansåg jag. Och inte t.ex. tagit några pengar till egen ficka. Pengarna hade använts I verksamheten, det var nå fasligt med utgifter för serieavgifter, spelar försäkrings licens avgift, hallhyra, osv….. som dock inte jag valt eller bestämt för att kunna bedriva verksamhet,  och det fanns ett litet plus I balansräkningen. Innebandysektionen bestod av både seniorlag och ungdomslag och det var en 10-11 lag och det var en ganska stor omsättning I budget med mycket jobb med att sköta bokföring och ekonomi. Vi hade utfört en del ideellt jobb dels delat ut telias telefonkatalog 2 år I rad, samt sålt lotter, och föreningens ekonomi var stabil och god. Och handlingar samt bokföring var I sin ordning vilket jag varit nogrann med att sköta. Men jag har inte hittat på detta. “Pengarna har använts till verksamheten” sa jag och “Gå med I styrelsen” sa jag till henne. “Det har jag inte tid med” svarade hon då. Jag syftade på att hon kunde få svar på sina frågor om hon gick med I styrelsen och fick mer inblick I de beslut som fattades berörande föreningens verksamhet och dess ekonomi. Men det ville hon inte. Kritik får man tåla och anklagelser likaså. Men inte såna ogrundade anklagelser och beteende som hon visade prov på. Varför skulle jag hålla på med det jobb det innebar att sköta om ekonomi åt dom för att de skulle kunna spela innebandy och sedan komma med såna ogrundade anklagelser ? Jag la säkert ner flera timmar om dagen extra på kassörs syssla och idrottsförenings ekonomi utöver annat eget jobb och eget spel I herrlag samt tränarsyssla för ungdomslag jag valt att ägna mig åt. Jag valde säsongen därefter efter säsongen 96/97 att avsäga mig uppdrag som kassör I samband med att jag slutade spela pga av tidsbrist och egna skador. Jag tog dessa anklagelser, då jag försökte sköta uppdrag som kassör, ganska hårt och har haft svårt att glömma det. En del människor har en skev och falsk uppfattning av andra människor. Och en inbillad tanke som denna kvinnas t.ex. kan spela sinnena ett spratt. Men vilka håller måttet vid en granskning, och vem granskar granskarna ?

20160205

Taleptox

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.