Om mytologier, projicerade egenskaper och verkligheten

Vad är det för strukturer filmiska och litterära mytologiska strukturer som ligger till grund för våra bedömningar av varann ? Hur mycket av våra omdömen om varann kommer ifrån filmens och litteraturens område ? Vad har hänt idag mott förr I det förflutna med vår känsla för vad som är rätt och sant ? Jag har blivit förtalad och bedömd så felaktigt sanningsmässigt så många gånger att jag tappat räkningen på dem. Jag har nästan inte träffat på en enda person som träffat rätt sanningsmässigt med vem jag är som människa. Ett fåtal människor vet vem jag är som människa. Andra har projicerat egenskaper på mig som kommer Gud vet varifrån som inte har ett dugg att göra med mig och hur jag är som människa. Till de mytologiska omdömena från filmens och litteraturens område kommer också symboliskt tänkande som Hermann Broch och Milan Kundera skrivit om. Det verkar som att en del människor har ett behov av att skylla ifrån sig på andra och skylla på andra personer med inbillade mytologiska symboliska omdömen. Istället för att se den enskilde människan som den verkligen är bakom de omdömen och ord vi uttalar. En föreställning som odlas bland en del är att inte skylla på en organisation men att skylla på den enskilde individen I en organisation. Varför har en del sånt behov av att skylla på andra människor för ? En oskuld som söker en skuld och ett straff. Beror det på en oförmåga att hantera verklighetens komplexitet ? En oförmåga att bära skuld ? En fruktan eller rädsla för att själv bli anklagad för något som en enskild individ försöker förebygga emot ? Har detta med försvarsmekanismer att göra ? Utifrån en enkel doktrin som bygger på tankegång att skylla ifrån sig på en annan innan man själv blir beskylld ? Vad är det för alternativ till detta som står till buds för en människa på år 2016 talet ? Hur enkelt är det att vara en vidsynt nyanserat tänkande människa idag år 2016 ? Har det blivit svårare och svårare att vara människa idag I vår tid som är nu ? Håller vi på att förlora och tappa bort fokus på livets vara till något annat ? Hur påverkar all den mängd med filmer och serier som produceras våra tankestrukturella formationer, intermänskliga relationer  och handlingsbeteende ?

2016-01-28

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.