En fredlig människa och inte en krigare

“Du är en lönnfet dos krigare” skrev en person riktat till mig på en chat för några år sedan. Och en annan person skrev något om att detta med data och internet var något militärt. Vilket det sannolikt var till en början på t.ex. 1960 talet. Sedan dess har omständigheter och tillvaron förändrats och internet har blivit till något annat än vad det var på 60 talet. Jag har ingen aning om vad det var för person som skrev det och varför denne kallade mig krigare ?. Men en del personer verkar ha en sån människosyn att de tolkar en del andra som att vara krigare I ett historiskt perspektiv. Jag är en förtidspensionerad ingenjör med några handikapp och psykiska funktionshinder. Jag är en förtidspensionerad ingenjör och data administratör, musiker, och skribent. Jag är en fredlig person. Jag är ingen krigare I ett historiskt avseende. Jag har vuxit ifrån detta med att söka en identifikation med personer ifrån det förflutna I ett historiskt krigar perspektiv. Som förtidspensionär vill jag påpeka att jag skulle inte gå ut I en väpnad konflikt ens om jag fick något ekonomiskt för besväret. Jag får nämeligen inte bära vapen , då det är förbjudet för civila utan yrkestillhörighet att göra det på offentlig plats i vårat land. Jag har vuxit ifrån den sortens aktioner. Jag väljer att stanna hemma och ägna mig åt omskötsel av bostad, mitt jobb, min musik och skrivande. Jag är ingen handlingens människa, utan snarare en tänkande skrivande människa. Jag tror inte på övermänniskan som Nietzsche predikade om I slutet av 1800 talet, utan jag tror snarare att människor är mest som människor är. 1987 ansökte jag om vapenfri tjänst inom försvaret och jag placerades I civilförsvaret där jag varit med sedan dess. 2010 upphörde värnplikten och försvaret I sin gamla roll och en yrkesarmé infördes I sverige. Jag gick då 2012 istället med I civilförsvarsförbundet där jag varit med för att engagera mig I vårat Svenska samhälle. Jag vurmar mycket för det privata civila livet och trygghet i det.

2016-02-16

Taleptox

<+>

DSC_1228

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.