Frågor om olovlig identitetsanvändning

Kom att tänka på er och jag funderade på att höra av mig till er med några frågor. Jag är en person som har varit med om att andra har använt foto på mig och utgett sig för att vara jag på dels chat. Det var utan att skämta dessutom. Jag har också 2012 skämtat med några personer och utgett mig för att vara några personer , ett s.k. practical joke, vilket inte uppskattades och jag blev anmäld till Polisen för ofredande. Jag har varit med om att några personer har påstått att det är olagligt att skriva brev, skrivelse etc under pseudonym. Det kallades ofredande 2012 av dels en polis Lars Törnqvist och en åklagare Inger Sandström.  Det finns också de som påstått att det inte är olagligt att skriva under pseudonym, som en del författare gjort t.ex. Om det är en skillnad på det ? Jag har uppskattat er kompetens och ärlighet, jag uppfattade er så det bjuder jag helt gratis på, som ni visat prov på och jag  vill tipsa om ett ämne ni skulle kunna diskutera med t.ex. en advokat, och jag undrar om  en advokat har möjlighet att  komma  med en beskrivning av hur  denne  uppfattar detta med pseudonym. Klassikern i detta ämnesområde är när en vuxen person utger sig på en chat för att vara minderårig under 15 år för att testa av andras läggning. Det sitter också män på chattar med foto på mer eller mindre kända kvinnor för att testa av vilka som kontaktar dem. Och om det är olagligt eller inte olagligt att utge sig för att vara en annan person under fingerat namn ?? Det har påvisats i en del media att det finns personer bl.a. Poliser som å yrkets vägnar i spaningsarbete utger sig för att vara andra personer? Var i brottsbalken finns det i sånt fall beskrivet ? Det har också disskuterats att det kommer en ny lag i sommar 2016 som ska förebygga mot olovlig identitetsanvändning. Vilket kan få en att tro att det tidigare inte varit olagligt att utge sig för att vara en annan person? Och blev jag i sånt fall om det inte varit olagligt tidigare, felaktigt åtalad och felaktigt dömd ? Jag anser mig ha varit oskyldig till detta.   Kan en person som utger sig för att vara en annan å yrkets vägnar klara sig undan det för att det inte är olagligt ?? Medans andra kan bli åtalade och dömda för liknande beteende ?? Varför har en del immunitet mot att bli åtalade medans andra inte har det ?? Vad anser ni om detta ämne jag kortfattat skrivit om ?

2016-02-02

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.