Om att tilldela andra olika epitet och påhittade egenskaper

På en chat fick jag för några år sedan frågan “Hur gör man för att göra sig av med dig?”. Vad är det för psykologiska faktorer och egenskaper som gör att en människa uppfattar en annan person som en denne vill göra sig av med ? Varför väcks en sån frågeställning överhuvudtaget ? Vad har hänt med en sån människa som försöker göra sig av med en annan  person och vad har denne för människosyn ?  Vad är det för faktorer och orsaker till att en del människor I sina egna huvuden tilldelar och projicerar omdömen och egenskaper på andra människor som de inte valt själva  ? Utöver maktutövning och en vilja till att önska bestämma över andra människors öden ? Det är skillnad mot om en människa själv definierar sig med ett epitet……..Jag har nästan tappat räkningen över hur många gånger det är som andra personer har omedvetet missuppfattat och felaktigt bedömt mig som människa. Och projicerat egenskaper på mig som är helt och hållet ur min synvinkel påhittade men ur deras synvinkel har de försökt gjort det till en officiell sanning. Jag har läst vad några Poliser, nämndemän, läkare (psykiatiker) har skrivit I rapporter och journaler och det mesta är helt och hållet påhittat, deras fantasier om mig som inte jag påstått eller påståenden om mig som inte kommer ifrån mig. Det var utmärkande för nazityskland och tredje riket I europas 1933 till 1945 med en extra fokus på omdömes utpekningar på t.ex. de människor som utmålades som fiender till tredjeriket och sedan när de placerades I koncentrationsläger stigmatiserades och märktes de med olika egenskaper med ett märkessystem bestående av en triangel för olika epitet som kriminell,  förbrytare, förståndshandikappad, mentalsjuk, politisk fånge, rom, homosexuell, alkolist , bibelforskare, jehovas vittne,  tiggare, landsstrykare, paficist, vapenvägrare, prostituerad, jude, rasskändare, etc. Annat som hände I tredje riket var att de som fattade beslut om såna omständigheter hänvisade till lagparagrafer de inte skrivit själva. Man hänvisade till lagen för sina beslut om andra människor än dem själva  och för den maktutövning som de utövade. Vad var syftet med att utröna och dela in andra människor i olika kategorier med projicerade egenskaper ? Tack och lov finns det inga arbets/koncentrations/utrotnings lager idag I vårat land sverige. Dit dessa människor som märker en del andra med påhittade epitet och med en sån vilja till makt kan skicka de människor de anser inte håller måttet. Och tack och lov har dödsstraffet avskaffats 1921 samt 1979.

Det finns mer  att läsa om detta på denna Wikipedia sida;

https://sv.wikipedia.org/wiki/Märken_för_fångar_i_nazistiska_koncentrationsläger

2016-02-20

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.