Frågor om LPT Lagen om tvångsvård

Jag var med om några händelser för några år sedan 2010 jag vill uppmärksamma. Jag blev avhyst från en bostad av Fastighetsvärd ÖBO och Hyresnämnd. Det påstods av flera personer att jag stört omgivning hela tiden samt att jag hade en hund som utgjorde en fara för omgivning. Jag hade också hört ljud ifrån grannar, nästan mer än vad det lät om mig. De spelade musik sent in på småtimmarna om nätterna dessutom. De bodde fler personer i de bostäderna också. Samt 2 hushåll till i trapphus hade hund. Jag tycker det var tråkigt att bli vräkt jag trivdes i bostad och ville bo kvar. 2 personer från kronofogde, 3 poliser, 1 låssmed och 2 personer jag inte har namn eller yrkesidentitet på var med och kom till min förra bostad. Poliserna grep mig och satte på mig handfängsel fast jag inte skulle gripas utan enbart avhysas. De lämnade ej en förklaring till varför de gjorde så. Hund omhändertogs av Polis. Jag kördes sedan till Sjukhusets Psykos avdelning på USÖ. En läkare vid namn Alexia Ioannidou, som då jobbade vid sjukhuset i örebro, sände 2010 en rapport med logotyp Socialstyrelsen på som jag tror är ett vårdintyg, som sändes till annan instans, där hon påstod att jag haft ångest, varit aggresiv och slagit poliser vid en avhysning från bostad. Jag undrar om det utförs en utredning var hennes påståenden kommer ifrån ? Det ät falsk information. Jag hade varken ångest eller var särskilt aggresiv. Jag är inte en våldsam person. Jag var inte våldsam då heller, och inte ett enda slag utdelades vare sig av poliser eller mig. Har Läkaren inbillat sig det själv ? Eller har en annan person fel informerat henne om det med falsk information ? Har en av Poliserna vittnat falskt och informerat Läkare med fel information ? Kan man säga att det får gå till såhär, det är andra personer som läst hennes rapport och sannolikt fattat beslut i ärende ? En polis Christer Hjärtmyr fattade sedan beslut om att avliva min hund 2010. Fast jag ordnat annat boende åt hunden medans jag var på PIVA. Men det finns ju andra hundar också. …. Jag är glad att jag har möjlighet att aktivera mig och hålla igång. Jag är varken ledsen eller arg. Jag känner mig frisk och inte det minsta galen faktiskt. Jag tycker det var en besvikelse att Polisen Christer Hjärtmyr ansåg sig ha rätt att fatta beslut som var mot min vilja, och sedan lät avliva hund. Fast jag föreslaget annat. Jag hade ordnat med annat boende medans jag var inlagd på USÖ. Det berör område maktlöshet. Jag hade ej möjlighet att påverka beslut. Det var ju min hund. Men det verkar inte han ha ansett, han ägnade sig säkert åt sammansmältning och inbillade sig att han ägde hunden, och han gjorde säkert ett intelligent symboliskt tänkande. Han verkade lite oskuldsfull …….Han skrev i rapport att hunden utgjorde en fara för omgivningen. Det fanns några personer som påstod att den gjort utfall och försökt bita. En schäfer biter inte särskilt hårt, den nafsar mest. Det var en schäfer och de kan vara lite stökiga och skälliga. Det gäller de flesta schäfrar faktiskt. Särskilt när de är yngre och inte är fullvuxna ännu och det växer och knakar i hundkropp. Men de är inte särskilt farliga. Det är mycket ovanligt att personer blivit allvarligt skadade av en schäfer. De som råkat ut för det har blivit attackerade av andra hundsorter. Sånt trodde jag att en Polis som Christer Hjärtmyr var insatt i. Hoppas inte han blir galen eller förlorar jobbet på gamla dagar när skulden ramlar över honom för det han varit med om. Det är sånt som inträffar när vi närmar oss ålderns höst. Och oftast kommer det förflutna ifatt oss innan vi går bort. Både i tanke och handling. Det finns en del som försöker fly ifrån sånt. Men det är svårt. Om nästan omöjligt att fly ifrån, döden menar jag. Den största tyngden av dem alla som inte är något att vara stolt för, och var och en kommer inte undan från den. Inte ens ingen kommer undan den. Jag vill se mer hänsyn i verkligheten. ….. I livet därefter däremot blir det vi gjort och inte gjort granskat stenhårt på ett helt annat sätt än i det jordiska livet. Det är då som den verkliga bedömningen börjar.

Hos Kronofogden hade de information lämnad av en idag okänd person om att jag var psykiskt instabil och att jag hade en hund som gjorde utfall. Den informationen lämnades sedan vidare till Polisen där en Torbjörn Roos Poliskommisarie skrev om det i en rapport. Kan en person lämna uppgift till Kronofogden utan att det noteras namn och person nummer på den ? Det verkar så. Antecknas det information hos Kronofogden som lämnas vidare till Polisen utan att det finns information om uppgiftslämnare hos Kronofogden ? Saknas verkligen den uppgiften hos Kronofogden idag ? Men jag blev tillfrågad om identifikations nummer när jag var i kontakt med Kronofogden !? Hos Kronofogden svarade de att det går att vara anonym och lämna information till dem. 2 personer från kronofogden var med vid avhysningen 2010. Varav en hette Kristina Carlsson samt en mans person jag ej hade namn på då. Men idag är jag insatt i att han heter Göran Mårtensson. Har inte hon information om vad för person hos ÖBO som lämnat uppgifter ? Har de inget att säga heller om de påståenden som gjorts av t.ex. en av Poliserna om avhysningen? Tjänstemän från kronofogden som var med vid avhysning stod inne i rummet i den bostad jag bodde i förut och åvittnade vad som hände. Blir de inte hörda om de händelserna som vittnen till incident ? De får gärna prata mer om detta. Det går bra att höra av sig till mig i epost också. Jag var i kontakt med Polisen sedan för en tid sedan om en rapport om den avhysning jag erfor. Jag har beställt och läst en rapport från Polis från den 2/6-2010 då jag var med om ett bli avhyst från en bostad i ÖBO, och det var tre poliser inblandade. I rapport finns det också med ett blad från Kronofogden. I det senare står det att det lämnats en uppgift från en person hos Hyresvärd ÖBO att jag skulle vara psykiskt instabil och ha en hund som gjorde utfall. Vad för person hos ÖBO har lämnat den uppgiften ? Vad kommer den ifrån? Har en annan person inbillat sig information om mig ? Jag var inte psykiskt instabil vid den tidpunkten. Det har inte jag påstått. Jag undrar var informationen kommer ifrån ? I polisrapport står det som sannolikt skrivits av en polis att jag saknat verklighetsuppfattning, svamlat och varit våldsam. Jag undrar vad för person det är som lämnat informationen ? Jag är en realist, och jag saknade verkligen inte verklighetsuppfattning vid tillfället. Jag var i högsta grad närvarande och hemma. Jag talade som jag brukar och jag var inte våldsam alls. Jag är inte en våldsam person. Jag sa åt de som var med från Polis och Kronofogde att det inte behövdes med vräkning, och att jag ville stanna hemma. Det är uppgifter om våldsamhet som är inkorrekta. Jag undrar vad de kommer ifrån ? Det enda våld som användes vid avhysning det var det mindre brukade av två poliser som grep tag i mig och höll i mig och satte på mig handfängsel. Utan att informera mig om anledning till det. Några slag utdelades inte av vare sig Poliser eller mig. Vad beror det på att det finns uppgifter om våldsamhet från min sida, då det inte stämmer ? Det är falsk information. Har en av Poliserna lämnat falsk information ? Det finns också uppgifter i en rapport sänd från sjukhuset med logotyp socialstyrelsen på som sannolikt är ett vårdintyg, som beskrivit att jag skulle ha slagit poliser. Den informationen är lämnad av Läkare Alexia Ioannidou. Kan man säga att det får gå till såhär, att falsk information lämnas å yrkets vägnar utan mer nogrann undersökning om dess korrekthet utförs ? Blir hon hörd om den felaktiga informationen hon lämnat ? Var har hon fått det ifrån ? Hon jobbar inom BUP i Stockholm idag.

Jag sänder en synpunkt på ett ärende i mängden. och väljer att inte sända in ett klagomål. Jag blev sedan inlagd mot min vilja och körd till psykosavdelning PIVA på Sjukhuset i Örebro av poliser i samband med en avhysningen från bostad till sjukhus i örebro. En läkare Maher Khaldi skrev ut ett vårdintyg som blev ansökt om hos Länsrätt. En annan Läkare med namn Alexia Ioannidou skrev en rapport där hon fabricerade uppgifter om mig. Om hon inbillat sig dem själv eller blivit informerad med falsk information är ett annat spörsmål. Hon påstod i rapport att jag haft ångest, varit aggresiv och slagit Poliser vid avhysning. Vilket inte stämmer. Det utdelades inte ett enda slag av vare sig poliser eller mig. Jag hade inte haft ångest eller varit särskilt våldsam eller aggresiv heller. Jag tackade nej till medicin via tablett först. Då hotade en skötare som hette Karl-Erik tror jag med bråk och bältessäng om jag inte istället lät mig injiceras medicin trilafon neuroleptika med spruta. Skötaren påstod att jag inte kunde säga nej till medicinering och han hänvisade till att hans chef läkare Maher Khaldi hade bestämt det. Injicering utfördes sedan av 2 personer skötare Karl-erik och sjuksköterska Johan. Samt de hänvisade till reglerna i LPT Lagen om tvångsvård från 1991 som grund för deras beslut. Regler de ej skrivit själva utan enbart läst och hänvisat till. Jag tycker LPT är en dålig samling regler som bara gör ont mot de som tvångsvårdas. Jag tycker LPT ska avskaffas. Den vittnar om gamla tiders mentalitet att tvinga andra personer till något som vård i detta fall. En kvarleva från de tider då det fanns slavar i vårat land och människor tvingades till jobb eller vård. Det har hänt så mycket mer sedan förr och det är märkbara skillnader mot förr med all annan utveckling. Medicinen påverkade mitt nervsystem och jag ådrog mig biverkningar som stelhet i händer, ben och kropp samt utvecklade en viss akatasi. Jag flyttades sedan till en annan avdelning på Karlakliniken där en annan läkare Daniel Tsehay skrev sedan ut ännu mer medicin. Det las till tabletter också. Fler skötare där också påstod att jag ej kunde tacka nej till behandlingen. Jag tycker det är underligt att det finns personer i sverige idag på 2000 talet som ägnar sig åt att påtvinga andra vård de tackat nej till. Jag tycker medicinen inverkade på koncentrationsförmåga också. För mig var det delvis en negativ erfarenhet under de 6 månader 2010 avseende tvångsmedicinering med sprutor. Jag tycker inte medicinering bidrog till något annat än stelhet och akatasi. De biverkningarna är kända såna som finns beskrivna i FAS. Medicinering pågick i minst 6 månader och en bit efter att jag blev utskriven från avdelning. Det kunde senare ordna sig med en annan bostad tack vare kurator Birgitta Wetters och Martina Stigssons hängivna arbete. Det dröjde flera månader efteråt sedan jag själv valt att avsluta medicinering, då LPT löpt ut, innan stelheten i kropp och lemmar och akatasin försvann. Jag vill att denna information i epost läggs till handlingarna.

2015-10-31

Det går bra ett sända besked till mig till epost taleptox@telia.com

Taleptox

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.