Mat och dryck till behövande

Ge mat och dryck till de som behöver, var och en som går hungrig. Så de inte behöver svälta. Fattiga, flyktingar, och de som lever i svältdrabbade områden i syrien, mellan östern och afrika. Det behövs mat och dryck till de som behöver. I ett globalt internationellt perspektiv. Med en ökande export från välbeställda rika länder av mat och dryck till svältdrabbade fattiga områden på vår jord, samtidigt som den inhemska matfördelningen består. Ett utvecklande och förbättrande av socialförsäkringssystem i fattiga svältdrabbade områden också. Röda Korset, Unhcr, Svenska kyrkan och andra samhälleliga aktörer som verkar för ett förbättrande I ett internationellt perspektiv för fattiga, flyktingar, utsatta och svältdrabbade områden gör ett rejält gediget jobb. Det handlar om en utveckling I rätt riktning. Vem som helst kan vara med. Var och en efter egen stil och egen förmåga. Ingen människa väljer vem eller var den föds till. Livet är som en gåva vi får till skänks ifrån Gud och det kan tas ifrån oss vilken sekund som helst. Varje dag som går tackar jag Gud för att jag och så många som möjligt andra får och kan vara vid liv. Varje utsläckt liv är ett utsläckt liv för mycket och en tragedi. Det räcker med att våra hjärtan slutar slå eller vi drabbas av en stroke. Om döden kommer plötsligt under natts sömn t.ex.. Men samtidigt är kroppen och människans själ oerhört tåligt och kan uthärda de svåraste strapatserna. Tillvaron kan vara bedräglig och vi människor består av en massa kropp och en hel del själ. Medellivslängden har ökat och är längre idag mot förr längre tillbaka. En hel del människor blir 80 90 år gamla. Medans andra färre än förr tragiskt avlider som mycket yngre.  Det pratades en hel del förr om åren om detta med att man ska klara sig själv och att det handlar om ett självförverkligande. Men livet handlar om att tänka på andra mer än man tanker på sig själv. Om man vill klara sig vidare I livet och nå en äldre ålder är det viktigt att tänka på andra också. Det är inte bra om en människa bara tänker på sig själv. Det handlar om vikten av att ha fokus på livsvärden och att det ska tas hänsyn till att andra människor är annorlunda, och att vi människor tänker så olika, och att vi människor ska kunna få vara de de är och födits till och kunna utvecklas I vår egen takt med stigande ålder.

2016-02-22

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.