Om att bilda kontakter och en bred vänkrets

Det står att jag har 10 vänner i facebook. Men i själva verket är det 7 st idag den 30 november 2015 och den 22/2-2016. En av dem som var vän förut på facebook – Peter Tilling – har sannolikt plockat bort mig från sin lista. Vi gick i samma klass på gymnasiet och umgicks en del vid den tidpunkten. Samt något senare också. Han var med och ordnade med en lägenhet till mig en gång i tiden på 1980 talet. Min första egna bostad hyrde jag genom och efter honom. Sedan har vi flyttat till andra olika städer och kommit ifrån varann. Jag valde att höra av mig till honom sedan när jag skaffade facebook. Peter Tilling har sedan dess försvunnit från vänlista – Utan att lämna en förklaring till det. Det var hans val. Han är saknad. Jag tänkte på att förr om åren kunde man umgås med en del personer i skolan t.ex. utan att man visste särskilt mycket mer än vad man vet i allmänhet om andra och deras liv vid sidan om skola eller jobb. Jag tänker också på de som man umgicks med förr om åren för en 20-30-40 år sedan som man kommit ifrån och tappat kontakten med. För några dagar sedan i höstas 2015 blev jag kontaktad med vänförfrågan av 2 st oberoende av varann som kallade sig Alba Sjoberg och Zandra Holmgren. Med Foton på 2 st yngre kvinnor i 20-25 års åldern. Eventuellt var det sannolikt påhittade nick och fake profiler? Jag har funderat på om det var 2 förfrågningar för att testa av mig, och kolla in och se vad jag skulle göra, och vad jag delat med vänner på facebook ?Efter drygt ett dygn försvann de ifrån vänlista och facebook också. Men deras notering som vän finns kvar i menyn men inte i vänlistan.

Jag har tänkt på att jag inte har så många vänner idag på facebook som en del andra har, och jag har gjort försök att bygga ihop en bredare vänlista. Det händer mer i facebook sidan också om man har fler kontakter. Jag vet inte om man kan kontakta vem som helst och fråga om de vill bli vän, utan att man bedömns med misstänksamhet och misstro som en konstig person ?? Livet och relationer är svårt och hårt. Det är som om det inte går att göra något numera utan att det granskas med lupp. Denna misstänksamhet och prov på svartsjukt bevakande som en del visar prov på……Det tycker jag är svårt och beklagligt. Jag önskar att det gick bättre att utöka kommunikationen via dator på internet. Förr i tiden på 70 och 80 talet fanns inte den möjligheten, sedan internet, epost och webbgränssnittet uppfunnits och blivit mer använt på 90 talet och senare under 2000 talet har möjligheter att hålla kontakten med andra ökat. Det är synd att det missbrukas också, och med det av en del i t.ex. mediala kanaler blir bedömt som något suspekt. Med önskan och tro och hopp om att det ska bli bättre med relationer på internet.

2015-11-30

2016-02-22

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.