Förintelsen – flera händelser som ägt rum

Tack för er gratulation när jag fyllde 53 år. Jag ser på dokumentär om förintelsen. Mycket ej tidigare visat material och intervjuer med historiker. Skönt att vi inte har några förintelseläger idag i vår tid 2016. Hoppas det inte blir några heller. Jag är ingen förintelseförnekare. Det finns mycket material som visar på att det hänt. Tände några ljus idag för att hedra de drabbade, och tänkte på de som var med om detta för 74-80 år sedan. Jag var inte med om detta. Jag var inte ens född för 74 år sedan. Men vi påminns ständigt genom historieskrivning om att många människor inte överlevde sin vistelse i auschwitz och andra läger. Det påstås i vår tid att det fanns tusentals med läger i tyskland och östeuropa. Svälten i lägrena var omfattande. Om de ens hade en brödbit, lite soppa och lite vatten till måltid. Ändå lyckades en del överleva detta och de kan berätta för oss i senare generationer om vad som hände. Det är såna skillnader på världen idag mot hur det var då.

Jag skulle vilja dela programmet Förintelsen – historiens värsta brott – Avsnitt 6 med dig http://www.svtplay.se/video/6810331/forintelsen-historiens-varsta-brott/forintelsen-historiens-varsta-brott-sasong-1-avsnitt-6

 2016-03-02

Vänligen

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.