Kommunen kartlägger handikappade pensionärer

Jag skriver om något jag varit med om häromdagen.  Jag är en handikappad förtidspensionerad ingenjör  I mängden.  Jag har I onsdags  blivit tilldelad en enkät bestående av 3 sidor. Det blir nästan en mindre uppsats att besvara enkäterna med alla de frågor den innehöll.  Den delades ut utav socialpsykiatrin som gjorde ett hembesök till mig. Socialpsykiatrin menar på att det  rör sig om en nogrannare kartläggning av de som bor I socialt kontrakt hos Kommunen. Jag skriver för att höra mig för om detta beslut att dela ut enkät är fattat I Kommunens styrelse eller lokalt inom socialpsykiatrin ?? Det är ganska privata frågor I enkäten som berör områden som privat ekonomi, eventuella skulder, levandsvanor, hälsa, handlings och internet vanor och vad jag gör om dagarna. Jag undrar om det är valfritt att besvara denna enkät eller om det är obligatoriskt ? Hur kommer enkäten att användas ? Vilka personer kommer att få del av svaren ? Är det enbart internt hos socialpsykiatrin eller kommer andra enheter inom kommun att läsa svaren ? Frågor som berör ekonomi trodde jag sköttes av annan enhet I kommunen nämeligen Försörjningsstöd samt av Försäkringskassan också. Är Kommunens styrelse informerad om att socialpsykiatrin delar ut en enkät med ganska privata frågor  ? Varför ska vi fylla I en enkät ? Vad är syftet med att kartlägga personer som redan går I utfrågande terapi ?? Jag har redan varit på utredning om en del av de frågor som är med I enkäten. Jag är också anmodad att besöka läkare och psykolog regelbundet vilket jag också gjort. Jag skrev sedan epost till kommunledningen och en kurator på socialpsykiatrin som heter Linda Ström och frågade om detta. På kommunledningen sa de i ett epost att det är socialpsykiatrin som sköter detta själva och att beslut om utdelning av enkät inte fattats i kommun styrelse. Linda Ström ringde mig på telefon sedan jag epostat henne och hon sa att det ”Det gäller alla” med utdelad enkät som är knutna till socialpsykiatrin. Och alltså inte bara utdelad till mig.

Jag förestaller mig att om jag delade ut en sån enkät till några andra personer skulle jag kunna bli anmäld till Polisen för det. Vilket jag också blev 2012 då jag blev anmäld till Polisen av några för dels utskickade frågor i en enkät i epost och per brev i post.

2016-03-04

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.