Tv personalen hälsar på hemma hos mig varje dag

Tv personalen hälsar på virtuellt hemma hos mig och en del andra hushåll och andra plaster där det finns tv apparater varje dag. Om man har tv apparat påknäppt och startad dvs !? Såhär ser det ut när Ulf Wallgren som jobbar på SVT visade sitt anlete och hälsade på virtuellt hemma hos mig I vardagsrummet söndag eftermiddag den 6/3-2016. Han informerade om en del nyheter hemma hos mig, dels om att en del män utpressas på Facebook, dels om en officer I försvaret som hotas med avsked för det påstås av andra att han hotat dem, och att det var många som dött i ännu ett bombdåd ända borta I Irak,  utan att fråga om lov eller få mitt godkännande att han pratade ut I mitt vardagsrum. Detta har inte jag hittat på, och jag har inte bett om detta…. Jag läser sedan på en webbsida att Ulf Wallgren fyller 62 år gammal i år, och är född 26 maj 1954,  och att han jobbat vid svt sedan 1989. Hur kommer det sig att han är omskriven på andra webbsidor med information om ålder och tidigare jobb ?? När jag gjorde en sökning med Google på honom, blev det 73 000 träffar där han är omskriven på olika webbsidor…….Har detta med att göra att han jobbar vid tv och av en del blir kallad tv kändis ?? Har han skrivit där om sig själv ? Eller har andra valt att skriva om honom som jag gjort här t.ex. ? Ulf Wallgren är förmodligen mer igenkänd I hela sverige än någon annan tv nyhetsuppläsare. Hur resonerar en person som jobbar med video och tv över att behöva synas hemma hos andra i deras privata hem ? Längtar dom efter att visa upp sig hemma hos andra ? Längtar en person som jobbar med att vara i bild efter att vara en tv kändis ? Vantrivs de med att synas i bild så ofta ? Eller tycker de kanske att det är bra att de syns ?? Har det gjorts en mer nogrann undersökning om detta ämne ?? Det sker en undersökning över hur privat personer och tv tittare uppfattar det……Omvänt kan man säga att det är information som förmedlas till oss som vi betalar för som tv licens innehavare. En del av det som det informeras om i nyhetssammanhang t.ex. skulle det dröja lite längre tid att bli informerad om, om inte det lästes upp i tv nyheterna. ……..Förr I tiden före datorer och internet fanns på 1980 talet kunde inte information spridas på likadant sätt som det kan idag via internet. Tv verksamheten har fått konkurens om media av datorer och internet att sprida information. Detta har säkert de som jobbar vid tv insett och sedan startat egna webbsidor för tv bolagen med play funktion där tv program kan ses I repris. Via andra webbsidor kunde jag om jag ville ta reda på hans personnummer, (de har ju mitt personnummer hos denna webbsida, hos radiotjänst och svt också). Och om jag hade hans personnummer kunde jag avslöja vad han tjänar I månaden på att läsa upp nyheter hemma hos mig flera gånger I veckan. Han tjänar sannolikt mycket mer än vad jag som är en fattig person någonsin gjort. En lön jag är med och betalar på via diverse avgifter ….. Tjänar personalen tillräckligt på det jobb de gör ??  Och de beslut de fattar å jobbets vägnar ??  Vad för personer pratar de som jobbar vid tv med när de visar sig I tv rutan ? För I tiden kunde inte tv tittare komma med kommentarer till de som jobbar vid tv utan att ringa dit via det fasta telefon nätet eller skriva brev dit via posten. Men idag går det som inte gick tidigare att surfa in på tv bolags webbsidor och lämna en kommentar till något tv program. Eller som jag gjort skriva om det på en personlig bloggsida jag ansvarar för. I vår tid som är nu finns det en hisklig massa tv och radio kanaler att välja emellan. Utbudet inom olika genrer är stort. Tränger de sig på våra privata hem allt mer och mer eller är det en tillgång med den information de medbringar till våra hem ? Vad är skillnaderna på våra beteenden mot förr före tv och radio apparater fanns utspritt i vårat land i våra privata hem ?  Vi som privata personer är anmodade att betala för en del tjänster som tv avgift, köp av tv apparat etc. Iof är det ett val vi gör. Man kunde tänka sig att man inte hade tv också. Jag har hört talas om de som säger att de aldrig tittar på tv. Innebär det att de inte har tv också ??  På faktura för tv avgift står t.o.m mitt namn och privata bostadsadress angivet. ……Det kablas sedan ut en massa olika sorters tv program med vitt skilda programvaruinnhåll utan att vi kan ha makt över det och styra vilket innehåll som sänds ut rakt in I våra privata hem. De valen privat person har är att stänga av tv apparaten eller byta kanal. Tänk om de som visar sig på tv skulle komma hem till en privat person och bete sig likadant hemma hos dem som de gör I våra tv apparater ?? Antalet gånger det varit tv personer och virtuellt hälsat på mig de senaste 10 åren är svårräknebart !? Det har hänt så mycket. Vem skriver jag då till I detta inlägg kan man ju tänka sig att en moralist skulle kunna tänkas fråga mig efter att han läst vad jag skrivit ??? Jag skriver detta rätt ut I luften till den som väljer att läsa det skulle jag kunna välja att svara moralisten. Att tv apparaten är en sändare mottagare där det går att se genom tv nätet vilka som sitter fram för en tv apparat har jag vetat om sedan -1960 talet. Men vilka som jobbar med att betrakta våra privata vardagsrum genom tv mediet är mer fördolt. Kanske är det tv personalen själva som ägnar sig åt sånt betraktande ?? En person skrev för några år sedan att det är vissa personer som har svårt att låta bli att titta tillbaka på tittarna. Och vad skulle syftet vara med att sitta och titta på tv tittarna annat än att det rör sig om en sorts bevakning ?? Mina tankar I detta går till de som dött I Irak I detta bombdåd han Ulf Wallgren informerade om i eftermiddags nyheterna idag. Stackars människor…

2016-03-06

Taleptox

<+>

smallDSC_1658 smallDSC_1659 smallDSC_1661

small1d20160306 small2d20160306

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.