Om ett straff som leder till en skuld

Jag tänkte börja med att tacka för deras gratulation på min 53:de födelsedag och att dom hörde av sig.  Jag hörde att han – min bror – reser bort I samband med sin 50:de födesledag. Det verkar som att det än idag finns en del människor som behöver ha en annan person att skylla på för sina vanföreställningar och inbillade irrationella scenarior. Jag har hamnat I digert sällskap med andra som också blivit anmälda, åtalade för det de skrivit eller ansetts gjorts. En pro-semitisk proklamation !  Jag vill inte låta de som medverkat i detta stå oemotsagda och jag vill i demokratins namn uttrycka min åsikt. Jag har hamnat i digert sällskap.    Åtalad och anklagad av några personer som anmält mig för att jag skickat några sketna brev och epost till dem. Ömsesidiga påhittade beskyllningar, jag har läst vad de skrivit om mig I rapporter och journaler hos sjukvård och polis.. Det är dessutom några av de som anmät mig som ljugit för polisen och det sas en del falska lögner I domstolen också.…….Jag har bara suttit hemma vid ett skrivbord och en dator och valt att höra av mig till några. Utan att jag skickat ett enda hot eller trakasseri till en enda av dem. I digert sällskap Med andra som blivit anmälda, åtalade, och dömda varav några fängslade för det som de skrivit och ansetts ha gjort; Sokrates, Cervantes, Gustave Flaubert, August Strindberg, Hermann Broch, Jan Guillou, Ted Gärdestad, Johann Sebastian Bach (ja- Bach satt I fängelse 1717) , eller en litterär romanfigur som Josef K m.fl.  Men skulle vi för dens skull komma överens om vi träffades  ?? Sannolikt inte. Det är stora skillnader på mig mot förr och jag har ändrat på mig lite varje dag. Det är såna skillnader och har skett och hänt så mycket också mot andra århundraden.  Vi människor ändrar på oss varje dag, vi åldras och förändras lite varje dag. Ärenden avslutas inte utan processer fortsätter uppstå, och ärenden kan genomgå nya analyser och bedömningar. Du som läser detta –  Har du suttit åtalad och häktad eller i fängelse någon gång ? 2012 satt jag 4 månader I häkte och fängelse. Samt sedan var jag på rättspsykiatrisk avdelning I 2½ år. ……… Jag blir aldrig färdig med vare sig mig själv eller andra. Men jag anmäler inte andra hur som helst. Vad anser en person om detta som är en beläst person och har läst det Hermann Broch, Milan Kundera eller Franz Kafka skrivit om hur det går till i vårat samhälle med mänskliga relationer, åtal och liknande ?? Denna anda och de tankegångar en del personer visar prov på med att vilja anmäla, åtala och häkta och döma en del andra till t.ex. fängelse ?? Det räcker numera med att man sitter vid ett skrivbord och en dator och skriver några sketna brev för att höra av sig för att man ska bli anmäld till Polisen !? NI som anmält mig har samtliga hört av sig till mig själva och skickat brev, ringt till mig och delat ut visitkort med kontaktinformation..Det som hände 2012 är att några personer inte klarat av att hantera de brev och telefonsamtal jag skickat och ringt. Istället för att höra av sig till mig och berätta något om sig själva har de anmät mig till Polisen för några sketna telefonsamtal och brev. Detta är personer som själva ringt, skickat brev, delat ut visitkort eller epostet till mig under flera års tid. Flera av dem har tidigare före 2010 medverkat i att fatta beslut OM mig i ärenden som berörde jobb, bostad och haft falska påhittade åsikter om mig. 1999 skickade maria folkesson ett brev hem till mig när jag bodde I Uppsala med nycklar I till deras bostad. I samband med att dom var på semester bad hon mig att se till sin lägenhet på ringggatan 155. Jag åtog mig det som en vänlig gest. Som jag minns det reagerade min bror lars med ogillande över detta sedan när han fick reda på det. Han skickade också brev till mig när jag bodde I Uppsala t.ex. på 90 talet, jag har kvar breven. Jag har också fått nå oerhört mycket brev hem till mig. Enbart det senaste året sedan årsskifte 2014/2015 har det kommit ca 50 brev hem till mig dels från Svenska kyrkans och Röda korset, med uppmaning om att betala en gåva till flyktingar och utsatta människor. I min inbox  I MS Outlook är det idag 6036 st epost som kommit till mig sedan 2014-12-18. Det gör ca 14-15 epost om dagen som kommit till mig det senaste året. Det finns en skillnad på mig och de som anmält mig; jag hanterar inkommande kommunikation annorlunda på ett annat sätt, jag ser det som händelser  som sker I det vardagliga jobbet. Och jag anmäler inte för lite sketen kommunikation via epost och telefon. Det kommer flera hundra telefonsamtal till mig också. 2012 åtalades jag av 11 personer för några sketna brev och telefonsamtal. Av de 11 personerna var det 8 st som utmålade sig som brottsoffer och begärde skadestånd. Det handlar om hur vi definierar oss själva I relation till andra. Jag anser mig vara oskyldig till detta. När jag var på förhör hos Polisen innan rättegång blev jag tillfrågad om jag kunde tänka mig någon ersättning till dem som anmält mig. Jag sa att jag kunde tänka mig 100 kr per person I skadestånd. Vilket jag tyckte räckte och var en rimlig summa. Jag sa också att jag var en fattig person och inte hade råd med mer. Då sa Poliskommissarie Lars Törmkvist att han skulle försätta mig I stor skuld och att det skulle bli en skuld av det skadestånd jag skulle bli dömd till. Tingsrätten ålade mig med en skuld på 55 000 kr efter att 8 av de som anmält mig begärt det I skadestånd. Som du säkert inser hade jag inte råd med det själv. Utan våra föräldrar gick in med sina besparingar och betalade den summan åt mig. 2013 var skulden betald. Det är alltså delar av våra föräldrars besparingar som gått till att betala skulden. Det är något jag vill tacka dom för att de ställde upp med den summan av skulden. Men Som min bror Lars  själv sagt vid något tillfälle “Asch pengarna också!?”…. Det är det pris vi fått betala för att några anmälde mig till Polisen för några sketna brev och telefonsamtal och ett practical joke. Hur känns det för honom att ha skyllt ifrån sig på en bror och släkting ? Hur ser han på detta såhär 4 år senare I backspegeln till detta som hänt ?  Har han några reflektioner kring detta och hur t.ex. som de som anmälde mig betedde sig ? Vad tror du om det Milan Kundera skrivit om I essä samlingen Romankonsten, om ett straff som söker en skuld och en skuld som söker ett straff ? Kan det bildas en skuld t.ex. hos en person som anmäler och åtalar en annan person som redan är försatt I annan skuld ? Med hopp och tro på att vi kan bli än mer försonade och komma överens om ett rimligt scenario för vår relation I framtiden. Är skulden evig ? Det finns den som hävdat i Havamal i den höges sång att en dom över en död man inte kan dö…..

2016-02-24

2016-03-10

Taleptox

<+>

någon annans bild

någon annans bild

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.