Hårt arbete I livets tjänst

Jag är en överlevare och en riktig kämpe I livets tjänst. Jag är ekonomiskt en fattig person. Men jag prioriterar. Den lilla pension jag har räcker till mat. Jag har mat på bordet och ser till att jag kan äta mig mätt.  Jag utgör inget hot mot andra. Och jag känner mig inte hotad av andra. Jag har överlevt att födas till denna värld, till en människa jag inte valt. I livets tjänst som är en gåva. Jag har överlevt en hård och svår barndom. Jag kände mig alldeles drogad I delar av ungdomen fast jag inte hållit på med narkotika. Och jag har överlevt 32 år av hårt arbete. Jag var yrkesverksam mellan 1978 till 2010. Sedan 2013 är jag förtidspensionerad ingenjör och data administratör. Ett hårt arbete I livets tjänst som kan vara bindande. Till viss del blev det fängslande. Jag satt häktad I 4 månader 2012. Min kropp är ett fängelse men min själ är idag fri. Jag är en utpräglad idylliker. Men arbete har inte gjort mig fri. Mitt arbete är ett enda långt själsligt och kroppsligt lidande. Frihet är ett eget val I tanken man gör. Att leva är att lida en smula då och då. Om man har haft ett liv med både medgång och motgång då vet man att man levat ett riktigt liv.

2016-03-16

Taleptox

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.