Epost id kapning av min epostadress

Igår den 18/3-2016 var det en annan person som använde min epostadress och skickade epost till mig själv med min egen epostadress. Det är alltså inte jag som skickat det epostet. Hade Telia en läcka I sin epostserver ? Om inte avsändare av det epostet kommit över lösenord till min epostadress ?

Har den som läser detta något råd vad man ska göra för att förhindra att annan person ska epost id kapa den egna epostadressen ? Går det att avstyra detta på epostserver hos Telia eller andra epostservrar ? Om säkerhet på internet. Förbättrad funktion för epost. Det jag funderar på är om det går att förbättra programvara I epostserver och epostklient för att blockera möjlighet att använda en annan människas epostadress och blockera möjlighet med att  id kapa den ??

Går det inte att avstyra detta beteende med att kapa en annans epostadress med att utveckla en programvara för epost som bygger på någon bankid liknande funktion där epostadress blir spärrad till en enskild användare ?? Vilket sannolikt skulle inverka på all den mängd med spam epost som skickas också. Bara ett förslag.

Jag har fått ca 100 000 epost sedan 1998 till idag 2016. Det gör ca 17-18 epost om dagen. Varav ca 3000 epost med datavirus i. Det är också en eller flera personer som utgett sig för att vara jag under flera års tid under 2000 talet och skickat epost i mitt namn….

Vänligen

20160319

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.