Om ett mångtydigt rättsligt ärende

För ungefär 4 år sedan sommaren 2012 blev jag anmäld av 11 personer till Polisen och åklagare. Jag anhölls och förhördes som anklagad för brott. En utredning vidtog. Först informerades jag om att det rörde sig om något den Polis Lars Törmkvist som förhörde mig kallade för ofredande. Han hade skrivit ut ett papper han visade mig där det stod att skicka brev kan kallas ofredande. Dessa personer agerade ur brottets synvinkel. Symboliskt sett ligger det I en Polis synvinkel att bedöma andra ur brottets synvinkel. Han påstod att det var I Högsta Domstolen de bestämmt det. Och att han var skyldig att undersöka detta ärende. Åklagare Inger Sandström la sedan till 2 rubriceringar till nämeligen falsk tillvitelse och olaga förföljelse. För några sketna satiriska skämt brev !? Varför la åklagare till ytterliggare 2 brottspåföljder mitt under pågående utredning ? Utan att det fanns reellt belägg för det ?? Det är hårdare straff för de handlingarna. Och jag tror åklagare Inger Sandström tänkte som så att hon planerade att få in mig I fängelse. Hon yrkade också på fängelsestraff på en 3-4 år för det I domstol. För några sketna brev !? Detta har inte jag initierat eller hittat på. Jag har inte kunnat påverka andra människors uppfattning av detta. Jag var för att citera Milan Kundera utsatt för att ha en rejäl dos maktlöshet I en labyrint utan slut. Jag har bara för att höra av mig till andra skickat några brev och epost till andra personer det är personer jag haft en kontakt med innan. Jag fick klagomål på mig redan 2003. Av en Helen Skyllberg, Karin Österdal och Bo Hallonqvist. Före det var det en person som skrev på en chat Passagen att jag citerar “Dom håller på och jobbar på dig här på passagen”. Det förhöll sig alltså så att det är personer som medvetet har bearbetat mig med olika medel under flera års tid. Detta var ca 10 år före anmälningar 2012.  Jag har funderat mycket på detta hur det kommer sig att det kunnat bli såhär. Vad har rört sig I huvudena på de som anmält mig t.ex. ? Hur har de resonerat ? Har de tänkt överhuvudtaget ? Vad är syftet med att anmäla en annan person på godtyckliga bedrägliga grunder ? Vad har de haft för människosyn och hur har de tolkat mig lite hur som helst ? Hur mycket fantasi och höga tankar om sig själva har dessa personer haft I samband med att de anmält mig och anklagat mig för något jag inte sysslat med ? Jag hade andra ambitioner med att höra av mig till dem med brev och epost. Likadana skäl som andra haft när de kontaktat mig. Jag har t.ex. fått 2 brev I dagarna med inbjudan till möte och samtal om både det ena och andra. Jag får ett dussintal enkäter per år tillskickade mig från aktörer på marknaden.Dessa personer som anmält mig har själva skickat brev, epost, ringt till mig, eller delat ut visitkort . Flera av dem som anmält mig har under flera års tid under 2000 talet haft en massa åsikter om mig och medverkat I att fatta beslut OM mig som berört arbete, jobb, bostad, relationer. Och jag har undrat hur dessa personer resonerat egentligen ? Vad hade de för syfte med att anklaga just mig, och väcka åtal I domstol ? Vad hade de hoppats på detta skulle leda till ? De har samtliga från att ha haft åsikter OM mig och fattat beslut om mig kastat om ställningstagande och utmålat sig som offer för brott. När det I själva verket är flera av dem som förut ägnat sig åt anklagelser och medeltida häxjakt med utpekning om brott från min sida. Franz Kafka skrev om sånt 1925 I sin roman Processen med Josef K. Det är fullt möjligt för mig att identifiera mig med det som Josef K är med om. Det är sannolikt så att jag blivit utpekad på falska grunder, förtalad med omständigheter som inte stämmer överens med vem jag är och vad jag haft för ambition med mitt handlande, utan att jag egentligen gjort något särskilt. Jag uppfattar det som att jag blivit anklagad för brott jag inte haft för avsikt att utföra. Detta har projicerats på mig av målsägande,  åklagare och Polis. Vid utredning på rmv och I domstol skedde sedan ytterliggare påhittade slutsatser och påståenden om mig som inte jag hittat på. Dels påstod en utredare som heter Kerstin Lauren stensåsen vid rmv att jag ägnat mig åt konspirationsteorier vilket jag inte pratat om överhuvudtaget. I domstolsprotokoll skrev sedan domare terese Johansson att jag utfört detta brevskrivande för att hämnas på målsägande. Det har inte jag påstått heller. Det är också påhittat. Jag anser att hela detta ärende är helt och hållet påhittat, inbillat och framfantiserat på mytomaniska grunder. Jag anser att jag är oskyldig till detta. Jag har bara suttit hemma vid ett skrivbord och skickat några brev för att höra av mig. Och det är inte jag som hittat på att göra ett anmälande ärende av det med åtal I domstol. Jag har blivit förtalad och falskt utpekad så många gånger att jag glömt bort en del av dem.

2016-03-20

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.